JOTA la Bucuresti si Suceava

Publicat pe de scout.ro

“This is YO3 KPA, Yankee Oscar Three Kilo Papa Alpha strong Jamboree. Calling Jamboree and standing by…” Cam aşa a sunat apelul lansat de domnul profesor Nicolae Dinca, cel care a avut amabilitatea  să ne găzduiască pe noi, cei 6 cercetaşi curioşi şi cuminţi care am mers la Clubul Radioamatorilor de la Palatul Copiilor din Bucureşti ca să participăm la cea de-a 50-a ediţie a JOTA.

 

Prin intermediul undelor radio, am cunoscut  cercetaşi din Cehia, Italia, Austria, Belgia, Malta, Olanda şi Anglia. Am încercat, cu sau fără success, să ne exersam şi cunoştinţele de engleză, slovenă, germană, poloneză sau spaniolă.

 

Am aflat astfel că, de exemplu în Olanda “The sun is shining and there are no clouds” şi am cunoscut un participant la Jamboreea Mondială din Anglia care işi amintea de contingentul românesc.

 

În alt colţ al ţării, la Suceava, un alt grup de cercetaşi s-au “jucat” pe undele radio, încercând şi ei să sărbătoreasca JOTA împreuna cu ceilalţi 500.000 de participanţi de pe întreg mapamondul.

 

Bucureştiul şi Suceava nu au fost singurele locuri din ţară de unde s-au emis mesaje de “73” şi “88” (în traducere, “Salutări!”, respectiv “Săruturi”) în eter. Noi ne bucurăm de participarea tuturor şi sperăm că la anul să fim mai numerosi şi să avem cât mai multe QSL-uri.

 

de Dana Zabre