Vâlcea a participat la JOTA

Publicat pe de scout.ro

22 de cercetaşi din Centrul Local Mircea cel Bătrân Râmnicu Vâlcea au luat parte la cea de-a 50-a Jamboree prin unde radio (Jamboree On The Air) şi plănuiesc înfiinţarea propriei staţii de radio până în luna martie a anului 2008.

 

Din Bangalore – India până în  Zurich-Elveţia, din  Taipe –Taiwan până în Insula Soroe din Damenarca, din Indonezia până în Canada, cercetaşii vâlceni au reuşit să realizeze în timpul celor 50 de ore de emisie o serie de conexiuni radio cu cercetaşi din lumea întreagă, să cunoască alţi cercetaşi, să îşi facă noi prieteni.

 

Au fost folosite diferite tipuri de aparate de emisie-recepţie, grupul de cercetaşi fiind îndrumaţi în ale undelor de către operatorul Lică Marghiloiu, alături de care cei 2 lideri adulţi, 5 exploratori şi 15 temerari au emis în eter.

 

Cel mai interesant contact a fost realizat sâmbătă seara, cu cercetaşii din Insula Soroe – Danemarca cu care, la microfonul de final, ne-am salutat reciproc, în cor, cu Keep Scouting!

 

Vâlcenii vor face schimb de QSL-uri (cărţi poştale de confirmare a legăturilor radio) cu toţi cercetaşii dar şi cu radioamatorii care au fost în legătură cu ei.

 

Centrul Local Mircea cel Bătrân Râmnicu Vâlcea are 5 cercetaşi radio licenţiaţi din care 2 lideri adulţi şi 3 exploratori.