Intalnirea europeana pentru metode educationale

Publicat pe de scout.ro

Intalnirea comuna a grupurilor de lucru pentru Programe pentru tineret si Resurse adulte (Kandersteg, 29 noiembrie – 2 decembrie) a fost eveniment ce si-a propus sa puna bazele a ceea ce va trebui lucrat in aceste domenii in actuala perioada de 3 ani a mandatului. Ea a constat in evaluarea situatiei si a dezvoltarii trecute si prezente, luand in considerare planurile strategice ale Regiunii Europene Scout, precum si nevoile organizatiilor de cercetasi, si a propus metode posibile de lucru, structuri si initiative pentru implementarea Planului si pentru satisfacerea nevoilor existente. ONCR a fost reprezentat la acest eveniment de catre Iuliana Rada, coordonator national pe proiecte.

 

Cele doua grupuri de lucru s-au intalnit atat in sesiuni comune, cat si in sesiuni specifice sau in grupuri mici de lucru care s-au concentrat pe anumite subiecte. Coordonatorii grupurilor vor realiza planurile finale in ariile ai caror responsabili sunt, astfel incat Planul sa fie distribuit si implementat in toate organizatiile de cercetasi.

 

Unitatile si grupurile isi vor continua munca independent. Se preconizeaza ca un eveniment similar va fi organizat in toamna anului 2009 pentru a analiza rezultatele generale si pentru a produce idei pentru urmatoarea perioada de 3 ani.