Cercetasii la Gala premiilor Estuar

Publicat pe de scout.ro

In 10 octombrie 2008, de Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale, a avut loc Gala anuala a fundatiei Estuar, editia a V-a: "Gala gesturilor de suflet in sanatate mintala".

Printre castigatori s-a numarat si Filiala Tg. Jiu a ONCR, reprezentata prin Ciprian Sfirlogea, cu proiectul derulat de cercetasii din Tg. Jiu finantat prin programul FDSC de dezvoltare a abilitatilor de viata.

Proiectul se numeste "Prietenii sunt pentru totdeauna" si scopul principal al proiectului a fost acela de a dezvolta o relatie de prietenie solida in cadrul unui grup mixt de copii cu varste cuprinse intre 10 si 17 ani.
Zece dintre cei 20 de copii se afla sub tutela Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva  din municipiul Targu Jiu, iar ceilalti sunt cercetasi din Centrul Local "Ecaterina Teodoroiu". Acest grup a fost ales tocmai pentru a sublinia ideea ca oamenii, desi sunt diferiti, au nevoi si dorinte asemanatoare.

Printre invitati s-au numarat Mihaela Radulescu, Mirabela Dauer, Mihai Traistariu, Catalin Botezatu, Bianca Brad, Liana Stanciu si Elena Udrea.

Fundatia Estuar a fost fondata in septembrie 1993 de catre Asociatia Penumbra din Scotia si Liga Romana de Sanatate Mintala.
Misiunea Fundatiei Estuar este de a oferi optiuni sociale si alternative adultilor cu probleme de sanatate mintala, pentru reintegrarea lor in comunitatea romaneasca.

Andreea Blaj, CL Sf. Anton Iasi