Festivalul Luminii – 7 decembrie ora 18.00

Publicat pe de scout.ro

Se spune ca cel mai simplu mod de a te linisti si a-ti gasi pacea interioara este sa privesti o lumanare. Imaginati-va cum v-ati simti sa aveti in jur 8000 de lumanari… Prin Festivalul Luminii se doreste redescoperirea valorilor spirituale neglijate de societatea contemporana. Cum se va face acest lucru? Se vor amplasa pe aleea principala a unui parc din Bucuresti nu mai putin de 8000 de lumanari in “gulgute” (cutii din hartie pliate in tehnica origami). Participant poate fi orice locuitor al capitalei, singura regula pe care organizatorii o impun este sa nu se foloseasca blitzul aparatului de fotografiat. Toata lumina va proveni doar de la lumanari.

Locatia aleasa de organizatori pentru Bucuresti este Parcul Carol. Lumanarile vor fi aprinse incepand cu ora 18:00 si vor arde timp de aproape trei ore. In spatele acestui eveniment sta Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei” (ONCR). Fondurile necesare au provenit din campania de blogvertising organizata de clickio.ro in toamna anului 2007. In cadrul acestui concurs, ONCR a primit cele mai multe voturi, suma castigata fiind oferita de www.marketonline.ro.

Tema centrala a festivalului va fi “Frumusetea lucrurilor marunte”. In acest scop, se va organiza o expozitie de fotografie precum si alte activitati. Un moment important il reprezinta jongleriile cu foc, ce vor incepe la ora 19 :30 si vor dura o jumatate de ora. Programul va include si piesa de teatru « Cenusareasa » jucata de trupa InDart, animatie stradala sustinuta de organizatia ArtFusion si un colt al povestilor. Pentru a trece peste frigul de afara, vizitatorii vor primi un ceai fierbinte, oferit de ceainaria Serendipity.

Proiectul va fi unul sincron, ceea ce presupune ca la aceeasi ora, in 9 orase diferite din tara, se va intampla acelasi lucru. Celelalte locatii in care se organizeaza festivalul vor fi:

Cluj,Dealul Cetatuia

Targu Mures,Parcul de pe Bulevardul Cetatii

Miercurea Ciuc,Platoul central

Oradea,Parcul I.C. Bratianu

Timisoara,Piata Unirii

Târgu Jiu, Parcul Central Constantin Brancusi

Tulcea, Faleza si scena de pe Faleza

Suceava, Parcul de langa Prefectura.

In concluzie, daca vreti sa va deconectati de la rutina sau stresul de zi cu zi va asteptam la Festivalul Luminii duminica, 7 decembrie, incepand cu ora 18:00, in Parcul Carol. Vom redescoperi impreuna frumusetea lucrurilor marunte!