SIEBENBURGEN – MOSTENIREA SASEASCA A TRANSILVANIEI

Publicat pe de scout.ro

 20 – 29 IULIE 2009
 
 
 Cu toţii ştim că în stema Transilvaniei sunt reprezentate simbolic cele şapte cetati săseşti ale provinciei, de la care provine numele german al Principatului Transilvania, Siebenbürgen.Cu atât mai mult ştim că saşii au construit aceste cetăţi şi au populat zona.Ştii care erau obiceiurile acestora? Ştii cum îşi trăiau ei viaţă de zi cu zi sau cum îşi organizau străzile în vecinătăţi, dar mai ales cum se ajutau reciproc? Dar despre aşa-numita "Ziua Judecăţii" (Richtag), ce ştii? Conducătorul vecinătăţii anunţa această adunare şi ştia că au fost informaţi toţi din vecinătate, când informaţia revenea la dânsul. La evenimentul Richtag se afla dacă toţi au contribuit într-un fel sau altul la ajutarea celor din vecinătate. Interesant, nu?
 
 
 Vrei să afli mai multe şi chiar să trăieşti pentru o perioadă exact cum
 trăiau aceştia în acele vremuri?
 
 Poţi face acest lucru participând la Câmpul Internaţional de la
 Hosman, judeţul Sibiu.
 
 
 Activităţile pregătite de organizatori, precum fotografie, fabricarea manuală a hârtiei, dansuri, confecţionarea păpuşilor din lemn, trăirea "pe viu" a vieţii săseşti, îţi vor oferi posibilitatea cunoaşterii culturii şi obiceiurilor saşilor transilvăneni şi, în acelaşi timp, te vor ajută să descoperi moştenirea lăsată de ei în Transilvania zilelor noastre. Excursiile organizate la Sibiu, la Muzeul Astra, dar şi în câteva oraşe precum Sebeş, Cluj-Napoca şi Sighişoara te vor încânta şi îţi vor oferi o altă perspectivă asupra frumuseţii acestora şi din punctul de vedere al moştenirii săseşti.
 
 
 Eşti deja interesat? Foarte bine!!!
 
 
 Atunci, ce mai trebuie să ştii este că participanţii vor fi în număr de 250 de cercetaşi, din care 100 din ţara şi 150 din străinătate, cu vârste cuprinse între 15 şi 21 ani. Proiectul se va desfăşura în perioada 20-29 iulie 2009, în localitatea Hosman, situată la 25 km de Municipiul Sibiu. Participanţii din România trebuie să aibă cotizaţia plătită la zi, să fie membri ai organizaţiei de cel puţin un an şi să fi organizat / participat la cel puţin un câmp naţional. Taxa de participare este de 150 RON – care acoperă toate cheltuielile legate de cele 10 zile ale proiectului (cazare – cort, masă, activităţi, transport între diferitele locaţii, etc.). Înscrierile se primesc până în data de 28 februarie 2008, urmând ca până la data de 15 martie 2009 să se facă procesul de selecţie a participanţilor din România.
 
 Pentru mai multe informaţii, puteţi să ne contactaţi la număr telefon – +40741430796, adresă e-mail – elena.petrea@next.scout.ro sau programe@next.scout.ro, persoană de contact – Elena Petrea.