Desemnarea Mamei Anului Scout 2009

Publicat pe de scout.ro

Pildeşti: 8 martie

Prezentatorii din acest an au fost Sabina Mârţ, şef de centru local, lider la ramura lupişori şi Leonard Mîrţ, lider cercetaş la ramura exploratori. Cântecele, scenetele, poeziile dedicate mamelor au fost pline de emoţie, entuziasm şi dragoste, făcând ca toţi cei prezenţi la serbare să se bucure de o atmosferă plăcută.

 

În cadrul acestui act cultural, mamele din Pildeşti au ales cea mai bună compunere dintre cele zece care au ajuns în finală. Acestea au fost făcute cu o săptămână înainte de către copiii cercetaşi de la ramura „lupişorilor" (7-11 ani), la întâlnirea lor duminicală.

 

Astfel, clipele frumoase nu au lipsit în cadrul serbării, însă cel mai emoţionant a fost, desigur, momentul în care s-a desemnat Mama Anului Scout 2009. Lucrarea cu cele mai multe voturi a fost cea a Simonei Dumea, mama ei luând astfel acest titlu. După ce Dna. Cecilia Dumea a păşit pe scenă alături de fiica sa, a fost decorată de către Dna. Bibiana Mîrţ – Mama Anului Scout 2008 – cu o eşarfă confecţionată din culorile cravatei noastre: roşu şi alb. După ce a primit un frumos buchet de flori în aplauzele tuturor celor din sală, Dna. Cecilia a mulţumit organizatorilor şi celor prezenţi pentru distincţia primită şi a făcut o poză cu toate cele trei fiice ale sale, toate membre ale Mişcării Scout din Pildeşti.

 

Nu doar cercetaşii pildeşteni au participat activ la realizarea acestei serbări, dar şi mamele lor, lucru ce ne aduce multă satisfacţie sufletească. Se cuvine să le amintim pe Dna. Iuliana Iştoc şi Dna. Gabriela Matieş care, cântând la chitară şi la vioară, au reuşit să-i încânte pe cei prezenţi cu nişte melodii deosebite.

 

Mulţumim pe această cale tuturor persoanelor ce au făcut posibilă realizarea acestei serbări ajutând astfel la păstrarea acestei frumoase tradiţii, în speranţa că activităţile cercetăşeşti nu vor înceta să aducă mereu decât bucurie în sufletele tuturor. De asemenea, mulţumim mamelor cercetaşilor care ne-au onorat cu prezenţa, precum şi reprezentantului Primăriei Cordun, Dra. Maria Mărtinaş, viceprimar, care mereu este alături de noi pentru a sprijini orice activitate a noastră educativă.

 

Închei acest articol prezentând compunerea câştigătoare.

„Mama mea e cea mai bună,
În fiecare seară îmi urează noapte bună.
E un înger păzitor
Ce mă păzeşte de zor.
E o zână ce zâmbeşte
Şi pe copii îi preţuieşte.
E petala ce are nevoie o floare
Pentru a fi atrăgătoare.
Părul ei este şaten,
De mărime mititel.
Ochii ei sunt două stele
Două lumini frumuşele.
Capul este un soare
Ce străluceşte-n amiaza mare.
E frumoasă nu mă-nşel,
Ne face cadouri fel de fel.
Câte-o dată ne-adunăm
Şi-mpreună ne rugăm
La teme mă ajută
Şi la lecţii mă ascultă.
Dacă aş putea,
Pentru ea,
Pentru mama mea,
Aş fura din cer o stea.
Îţi mulţumesc că mi-ai dat viaţă
Că mă creşti şi mă iubeşti"
Cu drag a ta fiică, Dumea Simona

 

A consemnat: Mârţ Ioana-Evelina, Lider cercetaş