Stagiul Regional Scouting Seeds Tismana

Publicat pe de scout.ro

 Desfăşurat în perioada 20-22 martie, stagiul regional pentru managementul voluntarilor de la Tismana a adunat, printre fulgi de zăpadă, 20 de lideri cercetaşi din  sudul ţării. Centrele Locale reprezentate au fost Dragasani, Râmnicu Vâlcea, Giurgiu, Bucureşti („Adormirea Maicii Domnului” şi „Pia Bratianu”) şi Târgu Jiu iar maeştri de ceremonii au fost Alex Moldovan, Iuliana Rada şi Bogdan Zaharia,  ce au pregătit sesiuni lungi de lucru, marcate de un scop precis: planificarea şi aplicarea justă a proiectului Scouting Seeds la nivel local. Fiecare lider în parte şi-a reamintit misiunea, aceea de a se asigura de transmiterea Cercetăşiei în rândul fiecărui membru al comunităţii şi a reflectat  asupra metodelor pe care le-ar putea aplica la nivel local. 
 
 Asemenea predecesoarelor sale de la Cluj-Napoca şi Miercurea Ciuc, stagiul de la Tismana i-a angrenat pe participanţi în 2  zile de formare şi  gândire strategică ce s-au dovedit a fi eficace, liderii cercetaşi plecând acasă cu planul de acţiune gata pregătit.  Dezbaterile au fost marcate de multă determinare, întrebări şi iniţiativă, foi de flipchart scrise şi rescrise, voie bună şi momente de concentrare maximă. În final lucrurile s-au concretizat într-o viziune clară asupra proiectului ce va urma a fi implementat centrelor locale de-acasă. 
  
 
 Cu puţină bunăvoinţă din partea fiecăruia, am avut parte de ceva timp petrecut cu chitară şi o plimbare scurtă la mânăstire, de timp de socializare şi de poveşti strecurate printre mâncarea mai mult decât generoasă şi caloriferele încinse. 
 Eh… şi uite că veni şi momentul plecării şi ne despărţirăm, cântându-ne în suflet o dulce muzică de bucurie şi credinţa, căci suntem nişte oameni cu putere! Mai presus de orice putere spirituală şi chiar fizică… suntem  împreună pentru o lume mai bună! 
 
  Sursa: Oana Mitruţ