Ziua Naturii la Pildesti

Publicat pe de scout.ro

   Una dintre legile cerceasului ar suna aşa: „Cercetasul respectă şi iubeşte natură". Fidel acestui îndemn, Centrul Local Pildesti, a pregătit din timp un mic proiect ecologic care a fost dus la îndeplinire cu succes, sâmbătă, în data de 25 aprilie 2009.
 

  Aproximativ o sută de copii şi tineri au muncit timp de trei ore pentru a face curat pe marginea drumului principal, prin împrejurimile pârâului Ciurlic şi în cimitirul satului.
 

  Lupisorii(copii cu vârsta între 7-10 ani) s-au străduit să umple cu gunoi 20 de saci. Temerarii(10-14 ani) au înfrumuseţat locul pentru flori de lângă gardul bisericii (prăşind pământul şi plantând flori) şi au vopsit copacii de la cimitir şi stejarul centenar din centrul satului. Exploratorii(tineri cu vârstă cuprinsă între 14-18 ani), care s-au apucat de curăţarea Ciurlicului, au umplut până la refuz 28 de saci. O parte dintre  lideri(adulţi responsabili) au condus activităţile  ramurilor de vârstă şi restul s-au ocupat cu  strângerea şi transportul  gunoiului la remorcă. 
 

  Această activitate a fost un gest frumos cu care am vrut să ne alaturăm tuturor iniţiativelor care în această primăvară s-au organizat în ţară, pentru a arăta semenilor noştri cât de important este să păstrăm curat şi frumos  tot ce am primit de la Dumnezeu.Îndemnăm pe toată lumea să fie mai atentă cu aruncatul gunoiului şi să devină mai implicată în păstrarea şi în curăţarea mediului înconjurător, în care trăim. 
 

  Iată o altă formă de a răspunde sfatului din ultimul mesaj al fondatorului nostru, Robert Baden Powell, care ne spune că la plecarea din lumea această : „Sa o lăsăm (lumea-n.r.) puţin mai bună decât am găsit-o".Felicitări tinerilor şi adulţilor cercetaşi pentru implicarea lor în acest proiect!
 

  Mulţumim Primăriei Cordun pentru sprijinul acordat la acest proiect, încurajându-ne şi punându-ne la dispoziţie 50 de saci şi o remorcă. Mulţumim tuturor pentru interesul acordat activităţilor noastre!
  Centrul Local Pildesti