Zi: 18 august 2011

Cercetasii accepta provocarea Ministerului Educatiei

Publicat pe de scout.ro

SCOALA ALTFEL – leadership pentru viata

In urma provocarii deschise lansate de catre doamna Oana Badea-Secretar de Stat, Cercetasii Romaniei raspund:

"Suntem Gata Oricand! Aceasta este deviza noastra care sta la baza dezvoltariii personale a fiecarui tanar pe care il pregatim, alaturi de scoala si familie pentru o viata de adult responsabil, increzator in sine si dedicat performantei. Ne vom alatura programului MECTS – Scoala Altfel – cu o zi speciala in care voluntarii adulti ai organizatiei vor arata elevilor si cadrelor didactice cum se formeaza liderii si de ce Cercetasiei ii este alaturat brandul: Leadership pentru viata!" – Bianca-Nesiu Bedreag – presedinte, Organizatia Nationala "Cercetasii Romaniei".

 

Pentru detalii despre "Cercetasii Romaniei" si proiectul RoJam – 2011, va rugam vizitati www.next.scout.ro si www.rojam.ro


Propunere MECTS: „Scoala altfel” in spiritul cercetasiei

Publicat pe de scout.ro

Secretarul de Stat în ministerul Educaţiei, doamna Oana Badea, a invitat cercetaşii să propună şcolilor din România programul unei zile din săptămâna "Şcoala altfel". 

Invitaţia a fost lansată la evenimentul de deschidere a celei de-a V-a Jamboree Naţională Românească, organizată la Sălişte, judeţul Sibiu, de Organizaţia Naţională „Cercetaşii României". În faţa a peste o mie de cercetaşi, Oana Badea s-a arătat deosebit de încântată de spiritul şi valorile pe care le promovează, în rândul tinerilor, Cercetaşii României.

„Vă lansez o provocare vouă, cercetaşilor români. Vă propun ca una din zilele „şcolii altfel" să se desfăşoare în spiritul cercetăşiei. De aceea, ministerul Educaţiei aşteaptă de la voi programul unei astfel de zile. Cred cu tărie că valorile pe care le promovaţi, încrederea în sine, toleranţa, respectul faţă de ceilalţi, conservarea mediului, asumarea responsabilităţilor şi a obiectivelor de dezvoltare personală sunt valori de care au nevoie toţi tinerii noştri", a declarat Secretarul de Stat.

Programul care va rezulta în urma dialogului dintre reprezentanţii ministerului Educaţiei şi ai Organizaţiei Cercetaşii României va fi propus şcolilor, spre implementare, în perioada 2-6 aprilie 2012. 

Am lansat pagina de suport pentru programul Scoala Altfel in spiritul cercetasiei la adresa: www.next.scout.ro/scoalaaltfel   


A V-a Jamboree Naţională Românească are loc zilele acestea la Sălişte, judeţul Sibiu. Evenimentul reuneşte peste 1.200 de cercetaşi din ţară şi din străinătate. Programul jamboreei se bazează pe două principii: „învăţarea prin acţiune„ şi „viaţa în natură", şi include activităţi cercetăşeşti tradiţionale, explorarea zonei Mărginimii Sibiului, concursuri, muncă în comunitate în cadrul unor proiecte locale. Ultima Jamboree Naţională Românească (cea de-a IV-a), înainte de renaşterea cercetăşiei în România în 1990, a avut loc acum 75 de ani, în anul 1936.


ANST sprijina 1300 de tineri cercetasi in RoJAM

Publicat pe de scout.ro


RoJAM 2011 este in toi. Proiectele pe care cercetasii romani si le-au propus pentru acest eveniment special din viata lor se desfasoara asa cum si-au planificat, bucurandu-se de implicarea si entuziasmul participantilor, dar si de aprecierea prietenilor si vizitatorilor Satului Dezvoltarii Durabile, instalat la Saliste.




 




 “Ceea ce ne-am propus pentru cele 10 zile ale RoJAM 2011 nu ar fi fost posibil fara suportul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, partenerul nostru in acest proiect extraordinar. Dorim sa le multumim in mod special reprezentantilor ANST pentru sprijinul pe care ni l-au acordat inca de cand ne-am propus sa organizam RoJAM 2011. Doresc sa ii multumesc, in numele tuturor cercetasilor romani, domnului Lorincz Szell, vicepresedinte ANST, pentru increderea acordata si suportul logistic oferit de institutia pe care o reprezinta pentru toate intalnirile de pregatire de la Saliste , precum si toate facilitatile oferite de tabara – bucataria, alimentarea cu apa si curent electric, spatiul de desfasurare al RoJAM 2011. Nu in ultimul rand, dorim sa ii multumim domnului vicepresedinte ANST pentru onoarea pe care ne-a acordat-o prin participarea la ceremonia de deschidere a RoJAM 2011”, afirma Bianca Nesiu-Bedreag, Presedinte Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei”.




“Sunt un suporter al tinerilor atat din perspectiva misiunii pe care o implica functia mea, cat si din convingerea personala ca viitorul nostru se cladeste  prin tinerii nostri. Ma bucur ca Cercetasii Romaniei ne considera parteneri dincolo de cadrul legal al colaborarii noastre si sper ca principiile si valorile pe care le impartasim sa se materializeze in cat mai multe actiuni si proiecte durabile”, declara Lorincz Szell, vicepresedinte cu rang de subsecretar de stat al ANST.




RoJAM 2011 este organizat cu sprijinul a numerosi sponsori si prieteni ai cercetasiei, carora ONCR le multumeste pentru ca au ales sa investeasca in educatia tinerilor romani.




 




Lista sponsorilor:




Sub înaltul patronaj al Presedintelui Romaniei, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Primaria Municipiului Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Orasului Saliste, World Scout Foundation, Fundatia Sasilor Transilvaneni, Mercedes-Benz, European Scout Foundation, Danone, BCR, MIC.RO, SanoVita, Smurd, Stage Expert, Falcon, Bilbor, RCS & RDS, Creative Nuke Explosive Ideas, Kiss FM si COMUNICATEDEPRESA.RO.




 




Vizitati-ne la www.rojam.ro  si  www.next.scout.ro




 




  




Despre Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei




Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” (ONCR – www.cercetasiiromaniei.ro ) este o mişcare educativă de tineret din România, cu circa 2500 de membri în peste 55 de centre locale (filiale) răspândite în toată ţara.




Cercetăşia este o mişcare educativă a copiilor şi tinerilor, bazată pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisă tuturor, indiferent de naţionalitate, rasă, sex, credinţă sau condiţie socială, în concordanţă cu metoda Scout. Cercetăşia contribuie la dezvoltarea tinerilor, în vederea împlinirii lor fizice, intelectuale, sociale, spirituale, pentru a deveni cetăţeni responsabili ai comunităţii locale, naţionale şi internaţionale.