ANST sustine Scoala ALTFEL in Spiritul Cercetasiei

Publicat pe de scout.ro

 Pentru prima data in Romania, elevii vor avea posibilitatea sa experimenteze un program educativ non-formal in timpul orelor de curs, intre 2-6 aprilie, in timpul saptamanii dedicate « Scolii Altfel » .


Astfel, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret , care a ales ca prioritate in 2012, educatia non-formala, se alatura acestei initiative a Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului, prin sustinerea proiectului  “Scoala ALTFEL in Spiritul Cercetasiei”’ www.next.scout.ro/scoalaaltfel


“In calitate de sustinator al modernizarii si eficientizarii sistemului de educatie si invatamant din Romania, A.N.S.T. saluta si sprijina proiectul “Scoala ALTFEL in Spiritul Cercetasiei”. Consideram ca educatia non-formala in general, si pedagogia cercetaseasca, in special, contribuie in mod esential la dezvoltarea unui spirit practic si de initiativa, de care are nevoie orice tanar pe parcursul dezvoltarii sale. Voluntariatul si independenta sunt trasaturi benefice pentru orice individ, iar cercetasia ii educa pe tinerii in formare in spiritul acestor capacitati. Tinerii care deprind abilitatile traiului in armonie cu natura si cu comunitatea au sanse maxime de a deveni adulti responsabili, implicati si creativi”, afirma Lorincz Szell, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret.


"Suntem Gata Oricand! Aceasta este deviza noastra, care sta la baza dezvoltariii personale a fiecarui tanar pe care il pregatim, alaturi de scoala si familie pentru o viata de adult responsabil, increzator in sine si dedicat performantei. Sustinerea ANST este esentiala pentru buna implementare a programului «  Scoala ALTFEL in Spiritul Cercetasiei » deoarece faciliteaza formarea a peste 200 de profesori in programul educativ non-formal cercetasesc." – afirma Bianca-Nesiu Bedreag, Presedinte Organizatia Nationala "Cercetasii Romaniei".


Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret finanteaza 4 cursuri de formare, acreditate CNFP cu 10 credite, adresate cadrelor didactice care predau in invatamantul primar, gimnazial si liceal.
Aceste cursuri, cu titlul “Pedagogia cercetaseasca – premisa in educatia non-formala”, sprijina profesorii in implementarea programului “ Scoala ALTFEL in Spiritul Cercetasiei”.
Cursurile finantate de ANST se desfasoara in locatiile proprii  in perioada:

  • 23-25 martie la Oglinzi, jud. Neamt si Corbeni, jud. Arges
  • 30 martie – 1 aprilie la Costesti, jud. Hunedoara si Cisnadioara, jud. Sibiu

Pentru coerenta si buna coordonare a proiectului, “Cercetasii Romaniei” au creat un site special pentru aceasta zi de cercetasie din Scoala ALTFEL: www.next.scout.ro/scoalaaltfel .

Pe acest site se gasesc:

Pentru a participa la curs, exista formulare online de inscriere (pe site, la rubrica “cursuri”)
CONDITII DE PARTICIPARE:

  • Asumarea prezentei pe toata durata cursului
  • Asumarea implementarii propunerii de activitati cercetasesti in perioada Scoala ALTFEL
  • Asumarea prezentei la examinarea finala – care va avea loc in perioada mai – iunie 2012 (aceasta urmand sa fie hotarate ulterior, impreuna cu toti participantii de la curs);

CRITERII DE SELECTIE:

  • Accesul unui numar cat mai mare de cadre didactice din mai multe scoli din judet / judetele din zona;
  • Pe baza datelor prevazute in formularul de candidatura (profilul candidatului);
  • Motivatia si capacitatea de valorificare a competentelor dobandite (follow-up);


altfel@next.scout.ro este adresa de email la care se raspunde in mai putin de 24 h la orice intrebare cu privire la tot ce inseamna OFERTA PROPUSA DE CERCETASII ROMANIEI.

In acest moment sunt inscrise in proiect scoli din 38 de judete, reprezentand: 132 de localitati, 1210 de clase implicate si peste 30.000 de elevi care vor face Scoala ALTFEL in Spirit Cercetasesc!