Lumina Pacii de la Betleem

Publicat pe de scout.ro

Ceremonia de răspândire a luminii Păcii in Bucureşti are loc duminica 23 decembrie 2012, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, lăcaş voievodal al Sfinţilor Martiri Brâncoveni, Bucureşti – KM Zero, orele 10.00 – 14.00

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României doreşte ca, în preajma Crăciunului, prin implicarea unui numar cât mai mare de cercetaşi, să transmită la cât mai multe persoane un mesaj de pace.

Preluaţi această Sfântă Lumină pentru a o duce in casele voastre, ale prietenilor, colegilor, vecinilor, în casele celor care au nevoie de o rază de bucurie.

Lumina Păcii de la Betleem este un proiect internaţional prin care cercetaşii dau mai departe flacăra unei lumânări ce, iniţial, a fost aprinsă din Grota din Betleem, unde s-a născut Isus Cristos.

Prin Ceremonia Ecumenică de la Viena, acest simbol, preluat de către organizaţiile de cercetaşi din întreaga lume, ajunge în cel putin 20 de ţări anual şi apoi la milioane de oameni.

Programul Ceremoniei la Biserica Ortodoxă Sfântul Gheorghe Nou, km. 0 din Bucureşti:

Ora 10.00 – Liturghia
Ora 12.00 – Concert de Colinde
Ora 13.00 – Raspândirea Luminii de către cercetaşi.

Auzim din ce în ce mai mult de conflicte, tensiuni armate şi atentate, despre conflicte legate de migraţie şi discriminare, auzim de comunităţi întregi devastate de intemperiile naturii, auzim de familii în care predomina violenţa, auzim despre drame personale ale unor semeni de-ai noştri care nu şi-au găsit liniştea interioară şi nu au mai reuşit să facă faţă problemelor cu care se confruntă zi de zi.
Pentru aceste persoane, pentru aceste comunităţi, împotriva acestor probleme să ducem mai departe acest simbol, această flacără aprinsă din acel umil loc în care s-a născut mesagerul suprem al păcii în lume, Isus Cristos. Să ducem acest mesaj tuturor celor care au nevoie de puţin mai multă pace în suflete, familiilor noastre, vecinilor noştri, persoanelor care suferă atât de boli fizice, cât şi sociale, membrilor comunităţilor noastre, contribuind, astfel, la crearea unei lumi un pic mai bune.
Să ducem această lumină caselor la care vom colinda în perioada Sărbatorilor de iarnă.