Mesajul Domnului Nicolae Bănicioiu pentru cercetașii din întreaga țara

Publicat pe de scout.ro

Mesajul Domnului Nicolae Bănicioiu, Ministrul Tineretului şi Sportului, pentru Cercetaşii României cu ocazia zilei cercetaşilor, 22 februarie 2013

Dragi lupișori, temerari şi exploratori,
Stimaţi seniori şi lideri

În această zi importantă pentru Cercetaşii României, la împlinirea a 100 de ani de existenţă, îmi revine plăcerea de a vă felicita pentru activitatea voastră. Valorile în care voi credeţi: prietenia, curajul, onestitatea, generozitatea şi spiritual de echipă ar trebui să se regăsească în fiecare dintre noi.

Activităţile Cercetaşilor României la nivel local, regional, naţional şi internaţional se bucura de admiraţia şi sprijinul nostru. Cele 65 de filiale ale organizaţiei voastre reprezintă o mărturie concretă a eforturilor pe care le depuneţi în beneficiul copiilor şi tinerilor, şi nu numai. Organizaţia voastră, prin munca tenace a membrilor săi, a devenit un exemplu pentru orice persoană dispusă să înveţe să trăiască demn şi frumos.

Suntem conştienţi, totodată, de greutăţile şi piedicile cărora trebuie să le faceţi faţă, de resursele insuficiente de care puteţi dispune. Vă felicit pentru că, în ciuda acestor lucruri, sunteţi hotărâţi să duceţi mai departe tradiţia cercetaşilor. Ministerul Tineretului şi Sportului doreşte să vă sprijine şi, în măsura posibilităţilor, se străduieşte să o facă.

Vreau, de asemenea, să afirm că statul român contează pe contribuţia voastră specială la progresul societăţii noastre. Ştim că patrulele de cercetaşi nu dau înapoi, nu se sperie, nu fug şi sunt permanent în avangarda societăţii. Vă doresc să fiţi la fel de uniţi şiş a duceţi spiritual de cercetaş mai departe.

La mulţi ani cu ocazia Centenarului Cercetaşului Român! O sută de ani să trăiţi!
Cu stimă,
Ministru,
Nicolae Bănicioiu