Expoziție: 100 de ani de cercetășie

Publicat pe de

Organizația Națională Cercetașii României – prin Centrul Local ”Dimăncescu” București, împreună cu Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” organizează o expoziție națională, cu tematică cercetășească, pentru a marca 100 de ani de la apariția mișcării în România.

Expoziția va putea fi vizitată între 18 mai și 16 iunie. Evenimentul a fost lansat printr-un vernisaj, miercuri 15 mai. Vizionarea în avanpremieră a fost precedată de alocuțiuni din partea reprezentanților Muzeului Militar Național, Academiei Române, Ministerului Educației Naționale și ai Organizației Naționale Cercetașii României.

Invitat de onoare a fost academicianul Dan Berindei, nepotul primului președinte al asociației. Un element pitoresc a fost reprezentat de reconstituirea unui costum al cercetașilor interbelici, purtat de către unul din liderii organizației de astăzi.

În spațiul pus la dispoziție de muzeu sunt prezentate uniforme de epocă, fotografii document, însemne și brevete, legitimații și jurnale, cărți, broșuri și regulamente, precum și secvențe video de arhivă de la evenimente cercetășești interbelice.
Exponatele reunite fac parte din colecția muzeului și din colecții particulare.

Primele zile de vizitare a expoziției (18-19 mai) coincid cu evenimentul ”Zilele Muzeului Militar Național” când, alături de alte activități de reconstituire istorică, realizate de asociațiile invitate de muzeu, cercetașii vor desfășura o serie de ateliere cercetășești interactive și vor lua parte la defilare și festivitate.

Vă așteptăm să fiți alături de noi!