Inspirație în culori la Festivalul Luminii

Publicat pe de

Festivalul Luminii a reprezentat un adevarat succes în 17 localități din toată țara: Alba Iulia, Arad, Bacău, București, Brăila, Brașov, Cluj- Napoca, Deva, Giurgiu, Hunedoara, Onești, Râmnicu Vâlcea, Seini, Sibiu, Tecuci, Timișoara, Tulcea).

Peste 20 000 de români s-au bucurat de magia momentului și au redescoperit frumusețea lucrurilor mărunte! Unii au așezat dorințe în căsuțe din hârtie, iar alții le-au transformat în realitate. Tinerele talente prezente la eveniment și-au îndeplinit visele învățându-ne să iubim arta, cultura, oamenii și lumina! Ea a fost invitata specială, prezentă în gulguțe de diverse mărimi și culori, așezate într-o mare varietate de forme: chitară, curcubeu, copil, eșarfă de cercetaș, floare de crin, castel, candelabru, copac și multe altele. Momentul culminant a fost reprezentat de spectacolul de lumini, cu jonglerii de foc, în care lumina s-a dezlănțuit și a uimit audiența.

Am luat parte împreună la: ateliere de noduri, origami, face painting, animații stradale, expoziții de fotografii și desene. Nu am ținut cont de vârstă când am intrat în zonele inspiraționale, în care domneau: jocurile copilăriei, clownii și personajele de poveste, dar și dansul, muzica, țopăitul și voia bună. Am văzut cine sunt și ce fac cercetașii, dar mai ales cum se implică ei în comunitate. Lista continuă și o putem descoperi în următoarele locații ale evenimentului pentru că Festivalul Luminii, Ediția 2013 nu s-a încheiat:

Pildești (14 iunie), Oradea ( 15 iunie), Târgu Mureș (21 iunie), Borșa (22 iunie), Iași ( 5 septembrie), Târgu Jiu ( 15 septembrie) și Pașcani ( 21 septembrie ).

Pentru mai multe detalii, accesați pagina oficială a evenimentului: http://www.festivalul-luminii.ro/

 


Sursa: Antena 1