Gala Națională a Voluntarilor: START VOT !

Publicat pe de

VOTE

START VOT ! Până pe 6 decembrie puteți vota finaliștii preferați!

 Preselecțiile Galei Naționale a Voluntarilor ediția 2013 au fost realizate de experți externi ai Federației VOLUM conform criteriilor de jurizare. Votul publicului va dura 10 zile, începând cu 27 noiembrie 2013 și valorează 20% din nota finală a fiecărei nominalizări.

Anul acesta au fost nominalizați trei cercetași:

Marian Panait – Responsabil Comunicare și Relații Externe ONCR

Voluntarul anului în domeniul tineret

http://www.galavoluntarilor.ro/finalist/marian-panait-262

”Nu văd cum aș putea sta deoparte atunci când știu că pot ajuta! Cele mai frumoase experiențe educaționale din viața mea au avut loc datorită proiectelelor în care am fost și sunt voluntar, este o formă de viață pentru mine: mă bucur de ea și fac tot ce pot pontru a o împărtăși cu cât mai multă lume. Fiecare acțiune îmi aduce o nouă experiență de învățare, este cum am mai spus, un mod de viață- asta e metoda cercetășescă de a crea oameni mai buni, e simplu: trebuie doar să fii deschis la a te dezvolta zilnic. Tot curajul și forța de a merge în fiecare zi mai departe îmi vine din ceea ce pot schimba în bine în locurile și oamenii pe care îi întâlnesc. Sunt un produs al învățării prin acțiune!”

Bianca Neșiu-Bedreag – Președinte ONCR

Voluntarul anului în domeniul educație

http://www.galavoluntarilor.ro/finalist/bianca-nesiu-bedreag-301

“Am făcut primele activități de implicare în comunitate, am dormit pentru prima dată sub cerul liber și am ajutat la construirea unei mănăstiri. Așa am trăit viața de cercetaș în liceu. Am învățat să facilitez întâlniri, să coordonez diferite echipe în proiectele pe care le facem, să fac activități de animație pentru copii. Și încet, dar sigur m-am îndreptat spre training și management de proiect. Consider că cercetășia m-a crescut și m-a format, contribuind la dezvoltarea competențelor mele în domenii precum formarea profesională (training), formarea și dezvoltarea echipelor și managementul de proiect.”

Irina Eva Lițcanu – CL. Constanța

Voluntarul senior al anului

http://www.galavoluntarilor.ro/finalist/irina-eva-litcanu-329

“Oricât de imaginativă şi fabuloasă ar fi mintea copiilor noştri, evoluţia nu poate fi realizată decât în măsura în care ei sunt lăsaţi să îşi depăşească singuri limitele, educaţia non-formală realizându-se practic. Ocrotirea planetei nu este responsabilitatea unor specialişti, ci a tuturor oamenilor. Transformând mediul, omul se transformă pe sine însuşi. Ne dorim să respirăm aer curat, să bem apă curată, să mâncăm sănătos, dar ştim că nu putem schimba totul într-o zi! Putem schimba lumea  puţin câte puţin în bine, prin felul în care educăm generaţiile tinere.”