Festivalul de Campuri cercetășești 2014 adună împreună peste 700 de copii și tineri!

10480174_347913072040483_7533692669664696295_nÎn această vară, peste 700 de copii și tineri din întreaga țară trăiesc cercetășia aproape de natură, în locuri încărcate de istorie și tradiții, în cadrul Festivalului de Campuri cercetășești (iulie-septembrie 2014). 

 

În desfășurarea armonioasă a campurilor de cercetași, un rol important îl au partenerii de suflet ai Organizației Naționale “Cercetașii României” (ONCR), care sprijină educația pentru viață în spirit cercetășesc, oferindu-le tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, pline de învățare și aventură.

Alături de cercetași în acest an este și Kaufland România care dă savoare campurilor cercetășești susținând alimentația sănătoasă a copiilor și tinerilor din campuri cu produse dintre cele mai diverse pentru un meniu cât mai nutritiv.

Alimentația echilibrată este esențială în dezvoltarea fizică și intelectuală a copiilor și tinerilor, iar calitatea produselor asigurate de Kaufland România a permis cercetașilor să-și mențină la maxim nivelul de energie și bună dispoziție pentru a se putea bucura din plin de programul educațional propus.

Festivalul de Campuri cercetășești a demarat cu Campul Național de Lupișori (7-10 ani), în perioada 27 iulie-2 august 2014, în Țara Făgărașului. Învățarea a mers mână în mână cu jocul, iar pentru câteva zile, cei mai mici dar și mai curajoși dintre cercetași s-au simțit personaje de poveste din frumoasa Carte a Junglei.

Luna august a continuat cu cercetășie cât cuprinde, astfel că în perioada 4-10 august, peste 160 de temerari (11-14 ani) au descoperit frumusețile Pietrei Craiului, într-un cadru simbolic care a avut la bază o legendă românească.

În aceeași perioadă (5-10 august 2014),  Campul Național “Sterie Stinghe” – a adus împreună exploratorii (15-18 ani) din întreaga Românie. În aventura de 6 zile în Țara Bârsei, cercetașii au descoperit legendele locului, trecând prin provocari de neuitat într-un cadrul natural deosebit oferit de sălbăticia Cheilor Râșnoavei și de Parcul Național Piatra Craiului.

Tot în această lună, chiar în inima Cioclovinei, cercetaşii au avut șansa să facă o călătorie în timp pe urmele strămoşilor daci şi romani în Campul “Castra Exploratorum” (2-20 august 2014). Misterul și farmecul locului au oferit cadrul perfect pentru o experiență de învățare în spirit cercetășesc, cu ateliere din cele mai diverse, printre care: cățărare și rapel, atelier de fotografie subterană, explorarea, hike, apicultură, dansuri și olarit.

Spre sfârșitul lunii august, cercetașii au avut posibilitatea ca timp de 8 zile (în perioada 18-25 august) să redescopere zona multiculturală a Văii Hârtibaciului din judeţul Sibiu, în special tradiţiile săseşti şi istoria locală, prin ateliere de meşteşuguri tradiţionale, foc de tabără şi multe alte activități interesante.

Alături de Kaufland România, Festivalul de Campuri cercetășești 2014 se bucură de susținerea unor parteneri ca Mercedes-Benz, Innobyte și Intel România, care s-au alăturat inițiativelor educaționale de tip cercetășesc, contribuind astfel la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.