Cercetașii lansează Tratatul de Pace

Sâmbătă, 18 octombrie 2014, la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” din București, în prezența a peste 500 de invitați, Organizația Națională “Cercetașii României” a lansat Tratatul de Pace.

Tratat-de-pace

Tratatul, semnat în cadrul simbolic al „Muzeului Păcii”, marchează Deschiderea Anului Cercetășesc 2014-2015 și împlinirea a 25 de ani de la reapariția cercetășiei în România. În cele șapte puncte ale Tratatului de Pace sunt înglobate principii și valori cercetășești și învățături ale celor 4 ateliere ale evenimentului desfășurate în: Ograda Patriotismului, Ograda Altruismului, Ograda Credinței și Ograda Echilibrului.

Ne-am bucurat în mod deosebit de prezența partenerilor instituționali de încredere ai organizației: Ministerul Educației Naționale prin Albert Craiu, Consilier al Ministrului și Ministerul Tineretului și Sportului prin Vlad Țone, Consilier al Secretarului de Stat. De asemenea, alături de cercetași s-a aflat și Innobyte, susținător dedicat al cercetășiei în România și partener de referință al organizației. Prezența partenerilor și sponsorilor organizației la eveniment reprezintă pentru noi un mesaj de susținere atât a mișcării cercetășești cât și a rolului educației nonformale în dezvoltarea armonioasă a copiilor și tinerilor.

Prin evenimentul desfășurat sâmbătă la Muzeul Satului, Organizația Națională “Cercetașii României” a dat startul unui nou an cercetășesc, cu un program educațional nonformal complex derulat în peste 32 de județe, pentru peste 3500 de copii și tineri.