„CENTRUL CERCETĂȘESC NOCRICH – H.C. Habermann” – Cea mai bună inițiativă de încurajare a voluntariatului!

În data de 14 noiembrie 2015, a doua ediție a Galei Naționale a Societății Civile Tinere 2015, sub motto-ul „Inspirăm o nouă generație”, desemnează Centrul Cercetășesc Nocrich – H. C. Habermann cea mai bună inițiativă de încurajare a voluntariatului!

Pentru al doilea an consecutiv, Gala Națională a Societății Civile Tinere 2015 vine să recunoască meritele tinerilor din întreaga țară prin desemnarea proiectelor remarcabile inițiate și realizate de tineri, pentru comunitate.

Centrul Cercetășesc Nocrich – H. C. Habermann, filială a Organizației Naționale “Cercetașii României” (ONCR) reprezintă unicul centru educațional de acest tip din România, un proiect special care funcționează pentru și prin implicarea voluntarilor. Acesta este amplasat în Nocrich, o mică comună din jud. Sibiu și a luat naștere din entuziasmul, viziunea și munca continuă a unor cercetași dedicați, care au văzut potențial atât pentru dezvoltarea comunității locale, dar și a tinerilor implicați activ în programele educaționale. Echipa de voluntari de la Nocrich are structura și coeziunea unei familii, iar proiectele dezvoltate de aceasta transpun același aspirit al inovației și creativității ca abordare în activitățile de educație non-formală.

12234879_1068092773225233_4493908301528225300_n

În 5 ani de activitate, voluntarii de la Nocrich au reușit să dezvolte programe educaționale pentru aproximativ 2000 de beneficiari din România și din numeroase alte țări. Centrul Cercetășesc oferă un cadru de formare intercultural, găzduind doar în 2014, peste 600 de copii și tineri din România, Belgia, Franța, Germania, Danemarca, Islanda, Macedonia, Norvegia și Austria. Voluntarii găzduiți s-au implicat în peste 20 de proiecte educative locale, naționale și internaționale.

Cel mai impresionant lucru al Centrului educațional este că reușește să creeze programe de calitate cu real impact în societate, prin munca continuă a tinerilor, dar în același timp, pentru dezvoltarea personală a acestora, oferindu-le un cadru extraordinar de învățare prin acțiune. Prin activitatea și implicarea lor neîntreruptă, aceștia au oferit comunităţii locale șansa de a cunoaşte filosofia voluntariatului, a educaţiei non-formale și implicării active în comunitate, dar și cea mai mare mișcare de tineret din lume – cercetășia.

Mișcarea Cercetășească este în prezent una dintre cele mai vechi mișcări de tineret din România, cu peste 3500 de voluntari activi în toată țara. Această recunoaștere vine încă o dată să confirme calitatea Modelului Educațional Cercetășesc și valoarea sa pentru a dezvolta și susține indivizi implicați în comunitate, pentru construirea unei lumi mai bune.

12241708_1068094353225075_7326997534229568989_n

Cu o tradiției de peste 100 de ani în educație non-formală, Organizația Națională “Cercetașii României” este susținător al Galei Naţionale a Societăţii Civile Tinere din România, fiind membru în Juriu la Categoria Educație. Inițiat și organizat de Ministerul Tineretului și Sportului și Fundația The Duke of Edinburgh`s International Award Romania, în parteneriat cu Federația Share și Primăria Cluj-Napoca, Gala Națională a Societății Civile Tinere 2015 se află la a doua ediție, în Cluj-Napoca, în contextul Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului.

Anul acesta numărul proiectelor aplicate aproape s-a dublat față de ediția anterioară, ajungând la 225 de aplicații, ceea ce demonstrează importanța unui astfel de eveniment prin care sunt recunoscute meritele tinerilor în societate. Mai multe detalii cu privire la eveniment găsiți accesând site-ul: www.galasocietatiiciviletinere.ro.

1979860_1068093326558511_2941167100688803917_n

Echipa Centrului Cercetășesc Nocrich – H. C. Habermann dedică acest premiu familiei Nocrich și mulțumește în mod deosebit partenerilor solidari care prin încrederea și sprijinul oferit au făcut posibilă dezvoltarea extraordinară a Centrului educațional: dl Hans Christian Habermann, Kaufland România, Mercedes-Benz România și Programului de finanțare Erasmus+ – program de finanțare al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului (2014 – 2020).

 

Pentru mai multe informații legate despre CENTRUL CERCETĂȘESC NOCRICH – H.C. Habermann”, vă rugăm să vizitați pagina http://nocrich.next.scout.ro/ . Persoană de contact – Diana Șutea, Director Centru Cercetășesc Nocrich – H. C. Habermann, e-mail nocrich@next.scout.ro .

Sursa foto: Gala Societății Civile Tinere din România