I love Tomis – Descoperă Constanța

12651277_945881815503659_2586347062379467176_n

Centrul Local Cercetașii Marini, Constanţa  filială a Organizației Naționale „Cercetașii României” în calitate de coordonator, împreună cu Asociația Curturală Wild Art anunță finalizarea proiectului ”I love Tomis – Descoperă Constanța”. Scopul proiectului a fost creșterea gradului de cunoaștere a istoriei și obiectivelor culturale ale orașului Constanța.

Proiectul „I love Tomis – Descoperă Constanța” a fost unul din cei doi câștigători ai ediției 2015 a programului „HEINEKEN pentru Comunități” desfășurat în Constanța. Pentru acest proiect, Centrul Local Cercetașii Marini, Constanţa  a primit o finanțare de 40. 000 RON. 

Obiectivul general al proiectului a fost creșterea numărului de vizitatori ai obiectivelor de interes cultural și istoric din zona veche a orașul Constanța, iar scopul imediat a fost  dobândirea de către adolescenții constănțeni, participanți la derularea acestui proiect, a cunoștințelor despre istoria si obiectivele culturale ale orașului și dezvoltarea abilităților de comunicare. Proiectul s-a derulat în perioada august 2015- februarie 2016 și va continua prin susținerea organizației cercetașilor constănțeni până în luna octombrie a acestui an.

Principalele activităţi au inclus:

  • identificarea obiectivelor istorice și de interes turistic din zona peninsulară  a Constanței;
  • informarea, cercetarea și documentarea în vederea obținerii de informații inedite despre obiectivele vizate;
  • identificarea persoanelor care cunosc poveștile nespuse ale orașului;
  • instruirea tinerilor implicați în proiect  pentru a putea face prezentări  participanților la tururile organizate;
  • realizarea unor materiale de promovarea și ținute specifice pentru tinerii ghizi care efectuează aceste tururi gratuite;
  • popularizarea proiectului în cadrul comunității locale (școli, organizații neguvernamentale, firme de turism, administrația locală).

„Considerăm că prin proiectul <I Love Tomis – Descoperă Constanța>, tinerii au acces mai ușor la bogăția culturală și istorică a orașului Constanța și totodată au posibilitatea de a transmite mai departe și altor generații aceste informații. De asemenea, proiectul reprezintă o formă de educație necesară pentru orice tânăr aflat la început de drum” spune Irina Eva Lițcanu, preşedinta organizaţiei cercetaşilor constănțeni.

Centrul Local Cercetașii Marini, Constanţa (filială a Organizaţiei Naționale „Cercetașii României”) promovează  educația non-formală prin cercetășie.  Organizația locală are un număr de 170 de membri activi, fiind printre cele mai mari din țară. Cercetășia este mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Aceasta oferă tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, creează noi oportunități pentru aceștia, încurajează diversitatea și egalitatea, dezvoltă potențialul fiecărui individ și al grupurilor, responsabilizându-i și insuflându-le valori clare. Pentru mai multe informaţii despre cercetăşie sau despre proiect, vă rugăm să ne contactaţi telefonic 0723 251 480 sau 0724 036 617, sau prin e-mail litcanu.irina@gmail.com, descoperaconstanta@gmail.com.

Programul HEINEKEN pentru Comunități, derulat de HEINEKEN România în parteneriat cu Asociația CSR Nest, este destinat sprijinirii comunităților locale în care compania operează, prin investiții în proiecte relevante pentru acestea. În cei cinci ani de desfășurare, prin programul HEINEKEN pentru Comunități, compania a investit la nivel național peste 1,6 milioane lei în 33 de proiecte implementate sau care sunt în curs de derulare.