Cercetașii sunt conectori în cea mai puternică rețea pentru tineret din România!

20161113_220247

Cea mai puternică rețea națională de tineri Conectori din România și-a început activitatea și suntem bucuroși să avem implicați patru cercetași activi, dornici să ia viitorul generației lor în propriile mâini! Inițiativa Povestea Generației Tale! este dezvoltată de Consiliul Tineretului din România (CTR), Școala de Valori și Banca Comercială Română (BCR) și promovează proiecte care ajută tinerii să reușească în viața profesională și să creeze legături între organizații de tineret, primării și consilii județene, pentru ca autoritățile locale să investească mai mult și mai strategic în tineri.

Pentru început, conectorii vor promova Laboratorul de Cariere, o platformă  de cursuri online inițiată de Școala de Valori și BCR, în rândul a cel puțin 100 de tineri pe lună, timp de 4 luni. Apoi fiecare va iniția, ca persoană de legătură a CTR, discuții între organizațiile locale de tineret și autorități publice pentru aplicarea legii tinerilor (fond pentru tineret și consiliu consultativ la nivelul județului și municipiului reședință de județ) și elaborarea unei strategii locale de tineret.

Pe parcursul Summitului Tinerilor derulat la Timișoara în perioada 11-16 noiembrie, Conectorii au beneficiat de un program de dezvoltare personală oferit de Școala de Valori care le-a oferit încrederea și energia de care aveau nevoie pentru a demonstra că sunt adevărați vectori în schimbarea societății în mai bine.

Metoda pedagogică cercetășească pregătește tineri pentru a deveni lideri activi în comunitate, și acest program de formare complementar contribuie în mod semnificativ la creșterea impactului pe care aceștia îl au în comunitate.

Împărtășim cu voi primele gânduri ale tinerilor cercetași imediat după programul de formare:

Pentru mine Conector a fost o provocare; am auzit de acest proiect pe ultima sută de metri și mi s-a acordat această mare șansă de a scrie „Povestea generației mele”: să contribui la dezvoltarea mea și a tinerilor. Cred cu tărie că împreună cu echipa de Conectori vom mobiliza întreaga generație de tineri la nivel național. Schimbarea începe cu tine, fii diferit, implică-te!

Emanuel Hadâmbu, Cercetaș în cadrul Centrului Local Hei! Gîrleani

Zilele trecute am început să scriem povestea generației noastre alături de alți zeci de tineri. Primul capitol a început cu o întâlnire nonformală, în care cuvântul cheie a fost „conector”. Pe scurt, am avut parte de învățare nonformală, dezbateri și împărtășiri de experiențe astfel încât să ne conectăm și să devenim o echipă care să genereze schimbarea pornind de la nivel de comunitate.S-a dat startul unei noi povești în care protagoniștii suntem noi, voi, toți.

Raluca Popa, Centrul Local Oradea

Să fiu Conector a însemnat pentru început să relaționez cu 50 de tineri plini de energie și spirit constructiv. Alături de aceștia, s-au alăturat o mână de traineri care ne-au provocat să ne depășim limitele imaginației și care ne-au învățat cum putem contribui la schimbarea societății. Iar dacă cineva ne-a transmis că „schimbarea trebuie făcută de jos în sus, dacă de sus în jos nu se vrea”, noi ne-am conectat și suntem gata să extindem această rețea la nivel național, la orice tânăr sau organizație!

Eduard Frațilă, cercetaș în Centrul Local Peleș, Sinaia

Magia acestei comunități mi-a redat încrederea în mine, în tineri și în ceea ce putem face. A fost o plăcere să văd cum minți ghidate de același scop se întâlnesc în Timișoara – Capitala Națională a Tineretului și se pregătesc pentru îmbunătățirea sistemului actual. Am purtat eșarfa cu mândrie și sunt încântată că am întâlnit și alți cercetași din țară. Lucrurile nu se opresc aici, aștept cu nerăbdare să încep munca de Conector și să colaborez în continuare cu tinerii întâlniți aici.

Teodora Cornea, Centru Local Dej

Vă vom ține la curent cu proiectele dezvoltate la nivel local de cei patru cercetași creativi care vor să lase lumea mai bună decaât au găsit-o. Pentru mai multe informații, vă rugăm să urmăriți site-ul sau pagina de facebook CTR.