În anul 2016, motto-ul proiectului Lumina Păcii de la Betleem ne îndeamnă să “Construim PACEA prin curaj și creativitate!”. Astfel, pentru a răspunde acestei chemări, vă propunem câteva tipuri de activități:

1. Activități pedagogice în Centrul Local 

  • Provocarea Lumina Faptei Bune 2016 – Jurnal al faptelor bune făcute în timpul postului Crăciunului, pregatindu-ne pentru aceasta sărbatoare, inclusiv și oferind Lumina Păcii altor persoane, în spitale, azile etc.;
  • Activități pe aria de dezvoltare spirituală – texte de meditație care cuprind 4 teme ce pun accent pe construirea PĂCII prin curaj și creativitate în contextul și din prisma principiilor scout;

2. Participarea la Ceremonia Ecumenică de la Viena, în 10 decembrie;

În 2016, Ceremonia de la Viena a avut loc în data de 10 decembrie, de la 14.00, la Birerica Ortodoxă Siriană Mon Ephrem cu peste 1500 de participanți din 24 de țări. Aici găsiți invitația la eveniment şi pagina de facebook. Din România au participat 35 cercetași, din 7 Centre Locale din țară (CL).  În drumul de întoarcere delegația de cercetași a oferit Lumina Păcii cercetașilor din Arad și Timișoara, și ne-am bucura să primiți și dvs. Lumina. Deplasarea a avut loc în perioada 8-11 decembrie 2016. Pentru mai multe informaţii despre delegaţie, persoana de contact este Nadia Codreanu, lumina.pacii@scout.ro, 0723 723 827. 

3. Preluarea Luminii Păcii de la delegație în drumul de întoarcere de la Viena;

Preluarea luminii a avut loc în noaptea de Duminică, 11 decembrie, pe drumul de întoarcere de la Viena, în loc. Arad.

4. Participarea la una din ceremoniile regionale de primire a Luminii în țară, după cum urmează:

Vom transmite mai multe detalii pe parcurs. De asemenea, vă rugăm să-i contactaţi individual pentru participarea la ceremonii regionale.

Însemne Lumina Păcii

În cadrul proiectului “Lumina Pacii de la Betleem” 2016, ne-am propus să îi recompensăm pe cei care se vor implica activ, oferind  la cerere, spre achiziţie, Însemnul proiectului Lumina Păcii 2016. Acesta va putea fi procurat prin intermediul Scout Shop-ului, contra cost (vom reveni cu detalii privind preţul şi când vor fi disponibile).

Vă rugăm să trimiteţi un email de precomandă la lumina.pacii@scout.ro cu un număr aproximativ de însemne pentru Centrul dvs. Local.

Pentru mai multe informații specifice, vă rog să ne scrieți la adresa lumina.pacii@scout.ro

Gata Oricând!

Echipa de organizare a proiectului Lumina Păcii 2016

  • Coordonator Proiect – Eduard Dumea, CL Scout Sf. Tereza, București
  • Coordonator Ceremonie Împărțire Lumina Păcii București – Romeo Moșoiu, CL Sf. Nicolae, București
  • Coordonator Delegație Cercetașii României la Viena – Nadia Codreanu, CL Cabana Scout, București
  • Coordonator Propunere Educațională Lumina Păcii – Luca Leonard, CL Adormirea Maicii Domnului, București.