Peste tot în lume,  cercetașii  desfășoară proiecte sociale.  Ei rezolvă conflictele din școli  împiedicând abuzurile, conduc  programe educaționale de elită, ajută oamenii cu probleme materiale, creează soluții pentru problemele de mediu, și desfășoară nenumărate alte proiecte de implicare în comunitate. Mesagerii  Păcii  este inițiativa ce aduce toate aceste lucruri laolaltă.

Fiecare cercetaș ce derulează un proiect social  este un Mesager al Păcii. Împreună, creăm o rețea de Mesageri ai Păcii peste tot în lume.

Tot ce trebuie să faci ca să devii un Mesager este să derulezi  un proiect care ajută comunitatea ta. Vezi vreo problemă  în comunitatea ta? Poți face ceva să o rezolvi? Dacă da, și tu poţi fi un Mesager.

WSF-Messengers-of-Peace

Programul Mesagerii Păcii  are 2 elemente.  Rețeaua globală a Mesagerilor Păcii și Fondul de susținere al Mesagerilor Păcii.

Rețeaua globală a Mesagerilor Păcii este  mijlocul prin care se conectează cercetașii. Folosind Social Media , Rețeaua le îngăduie cercetașilor să-și  expună  proiectele sociale, să se întâlnească online și să-și  împărtășească  ideile, să-și  spună poveștile și să lucreze împreună  pentru a aduce pace în comunitățile lor. Printr-un acces mai mare la idei, training și suport, aceste conexiuni vor întări cercetășia.

Rețeaua se inspiră de la Comitetul Mondial al Cercetășiei ( WSC) și este administrată de Biroul Mondial (WSB).  Este condusă de tineri voluntari din întreaga lume și este accesibilă tuturor cercetașilor ce derulează  proiecte de pace.

Fondul  de Susținere al Mesagerilor Păcii asigură suport financiar proiectelor sociale și inițiativelor cercetășești  din lume. Fondul  îi ajută pe Cercetașii din țările mai sărace să implementeze genul de proiecte vitale ce pot să schimbe comunitățile.

Fondul  urmărește cinci arii de lucru: (1) training  în tehnica dialogului  (2) suport pentru anumite proiecte de pace (3) suport pentru tineri  care trăiesc în situații de  conflict puternic (4) întărirea capacității și (5) globalizarea Rețelei  mondiale a Mesagerilor Păcii.

Mai multe detalii despre program puteţi găsi aici.