“Fă următorul pas!” este mesajul pe care cercetașii români îl lansează acum ca pe o provocare pozitivă de a duce spiritul Jamboreei Naționale către o mișcare cercetășească puternică, unită, deschisă și, mai ales, pregătită să primească prieteni noi, pentru a trăi aventuri extraordinare odată cu celebrarea a 100 de ani de cercetășie în România, în 2013.

Picture2

RoJAM 2011 reprezintă cea mai mare întreprindere de până acum a cercetașilor din România – o provocare administrativă, logistică, de comunicare și de programe, fără egal în istoria recentă a organizației. În același timp, RoJAM 2011 reprezinta cel mai semnificativ eveniment național din Sud-Estul Europei, din ultimul deceniu, prin amploare și continut.

Cercetași din toate colțurile țării și din Europa s-au întâlnit la Săliște, în campul organizat în apropierea Sibiului, pentru a trăi împreună frumoasă AVENTURĂ a tinereții, spiritului constructiv și a bucuriei de a fi împreună pentru a crea o lume mai bună.
Ceremonia de deschidere, 18 proiecte sociale (Calfe), primul Glocals – Satul Dezvoltării Globale din Sud-Estul Europei, traseul de Hike prin satele încărcate de tradiție din zona Sibiului, atelierele de aventură din Simply Scouting, traseul de Explorare din orașul Sibiu, reprezintă tot atâtea motive de a experimenta unicitatea Jamboreei RoJAM 2011.

Mai multe despre RoJAM puteţi gasi aici.

Picture5