Radu Stinghe 

Cercetaş din 1995, a activat în ONCR ca Şef al Centrului Local Cristian, judeţul Braşov, a fost membru şi responsabil al Echipei Naţionale de Programe, a fost membru al Consiliului Naţional și coordonatorul Jamboreei Naţionale (RoJam). Din 2002 până în prezent este Director de Programe al OMMS – Biroul European Regional.

RaduStinghe

Se acorda titlu de Membru De Onoare lui Radu Stinghe pentru serviciile deosebite aduse mişcării cercetăşeşti româneşti, atât ca membru al echipei naţionale de programe, fiind liderul echipei care a creat primul program educativ modern al ONCR, cât şi prin sprijinul constant oferit dezvoltării cercetăşiei româneşti din responsabilitatea de director al OMMS.

Hans Christian Habermann

Dl. Habermann şi-a dedicat întreaga carieră conservării şi restaurării patrimoniului saxon din Transilvania de Sud. Intervenţiile asupra unor monumente precum Prejmer, Biertan, Muzeul Bruckenthal sau Palatul Episcopal din Sibiu, constituie doar o componentă a activităţii sale, deoarece în ultimii 20 de ani a iniţiat o serie de proiecte istorice şi artistice, a organizat concerte şi expoziţii, toate cu scopul de a atrage atenţia asupra diversităţii culturale a zonei.

Hans-Christian_Habermann_500

Se acordă titlul de Membru De Onoare lui Hans Christian Habermann pentru servicii deosebite oferite mişcării cercetăşeşti şi dezvoltării unei infrastructuri în zona Sibiului. prin finanţarea campurilor Sibiu – Crossroads of Cultures, Sibiu – Moştenirea Săsească, Centrul permanent scout de la Nocrich.

Prof. Mihai Vornicu

membru de onoare

Acesta a fost cercetaș in perioada 11 aprilie 1933 – 13 decembrie 2012. Pentru toata activitatea lui depusa la cercetaşi, dar si pentru viata plina de experiente pe care a avut-o, dl. Mihail Vornicu a fost declarat membru de onoare al Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei. Tot in acest scop, a fost realizat un film despre domnul Vornicu, realizat de Cezara Popovici – cercetaş în Centrul Local “Mircea cel Batran” din Râmnicu Vâlcea, pe care îl puteţi viziona la urmatorul link: http://www.youtube.com/watch?v=GXPllEPpd2U

Dl. prof. dr. Ion Albescu

New Picture (2)

Dl. prof. dr. Ion Albescu, preşedinte al Societăţii de binefacere Straubing şi Director al Policlinicii Straubing Râmnicu Vâlcea a primit titlul de membru de onoare în cadrul Adunării Generale a ONCR, la data de 9 decembrie 2006. Domnul Ion Albescu (născut în anul 1923) este cercetaş din anul 1928, de la vârsta de 5 ani. În anii 2004-2006 s-a apropiat de cercetășia românească răspunzând invitaţiei cercetaşilor din Râmnicu Vâlcea de a participa la campul „Arutela 2005” şi apoi în toamna anului 2005 şi în anul 2006 a sprijinit Consiliul Director în organizarea unor cursuri de însuşire a regulilor de acordare a primului ajutor. Acesta o fost alături de cercetași și în anii următori.

În cuvântul său la primirea acestor distincţii domnul prof.dr. Ion Albescu a subliniat că cercetăşia i-a marcat în chipul cel mai fericit întreaga viaţă, prin dorinţa de a fi primul în tot ce a intreprins – referindu-se în mod special la activitatea de sportiv de performanţă, campion al României, campion al Germaniei şi vicecampion european, dar şi la cariera medicală unde a fost întotdeauna printre primii. Domnia sa a mai spus că a primit anul trecut din partea Statului German decoraţia „Crucea de Merit cu barete” una din distincţiile importante ale Germaniei, pentru activitatea de sportiv şi medic pe care a desfăşurat-o multe decenii în a doua sa patrie, menţionând că aceasta a fost posibil şi datorită faptului că este cercetaş.

Adresându-se cercetaşilor, în primul rând celor mai tineri, domnul prof. dr. Ion Albescu a menţionat că cercetăşia ne învaţă în primul rând să ne ajutăm singuri, pentru că aşa cum spunea Fondatorul Cercetăşiei Mondiale Robert Baden Powell, fiecare dintre noi este responsabil pentru propria devenire.