formeaza_gi

Vrei sa fii cercetaș dar nu există nici un centru în apropiere? Înființează chiar tu un centru local!

Pentru a înfiinţa un centru local este necesară existenţa unui grup candidat format din minim 20 de copii şi tineri (7-24 ani) şi 5 adulţi (dintre care minim unul cu vârsta peste 21 de ani).

În urma exprimării intenţiei grupului candidat de a forma un centru local cercetăşesc într-o localitate, urmează completarea actelor de înfiinţare în baza cărora este emisă o autorizaţie de funcţionare, valabilă minim 6 luni.

Minim 6 luni grupul candidat este într-o primă etapă de dezvoltare şi formare, activităţile organizate fiind la nivel local, liderii grupului având acces la stagii de formare specific organizaţiei şi la modele de activităţi.

După trecerea acestei etape, la prima Adunare Generală a organizaţiei grupul este propus spre înfiinţare, urmând să primească decizia de înfiinţare ca Centru Local cu drepturi depline în ONCR.

Din punct de vedere financiar cotizația pe care o persoană o plăteşte pentru a fi membru în Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” variază între 50 şi 100 lei/an, în funcţie de grup.

Documentele ce trebuie completate pentru înfiinţarea unui grup candidat le puteţi descărca de aici:

  1. Proces Verbal – Înfiinţare GC (obligatoriu)
  2. Date de contact – Consiliu GC (obligatoriu)
  3. Tabel – Membrii GC (obligatoriu)
  4. Informații dovadă spațiu (obligatoriu)
  5. Adeziune adult 2021 (obligatoriu)
  6. Adeziune minor 2021 (obligatoriu)
  7. Acord de îndrumare GC Evenimente (optional)