parinti

În cazul în care copilul dumneavoastră este interesat de cercetășie, sau sunteți dornic să-l înscrieți în marea familie a cercetașilor găsiți mai jos câteva informații ajutătoare.

Pentru început puteți consulta lista centrelor locale, pentru a găsi cel mai apropiat grup din localitatea dmneavoastra. Lista centrelor locale o găsiţi aici.

În spatele oricărei activităţi cercetăşeşti este un program educaţional ce rasunde la nevoile copiilor şi tinerilor.

Vârsta de start pentru cercetaşi este de 7 ani, aceştia fiind lupisori. Între 11 şi 14 ani copii se pot înscrie la ramură de vârsta a temerarilor, urmând ca între 15 şi 18 ani să se încadreze la exploratori. Sistemul de progres se termină cu ultima ramură de vârstă, între 19 şi 24 de ani, aceestia fiind seniori.

Cercetăşia oferă copiilor şi tinerilor oportunitatea de a-şi întări încrederea în sine, de a fi mai responsabili şi de a-şi face noi prieteni. Cercetăşia poate contribui la dezvoltarea competențelor sociale ale copilului dumneavoastră și le dă acces la activități și oportunități noi şi provocatoare.

Cotizatia pe care o persoană o plăteşte pentru a fi membru în Organizaţia Naţională Cercetaşii României variază între 50 şi 100 lei/an, în funcţie de centrul local din care face parte. Cotizatia este împărţită în 4  platindu-se trimestrial.

Părinţii cercetaşilor pot face voluntariat în cadrul organizaţiei şi pot ajuta în mai multe feluri.

În cazul în care deţineţi cunoștințe de prim-ajutor îi puteţi învăţa şi pe cercetaşii din grup.
Dacă sunteţi pricepuţi la gestionarea banilor puteţi fi trezorierul grupului sau dacă sunteți un bucătar bun aţi putea face ateliere de gătit cu tinerii. Toată lumea are o abilitate (indiferent dacă știe sau nu de ea).