Fă-ți „Rucsacul cu energie”!

Pe munte fără baterie la telefon sau lanternă? Un cercetaș prevăzător își poate transforma rucsacul într-o sursă de energie regenerabilă!

Grupul de cercetași Drumul Crinului propune în data de 12 octombrie 2019, în Parcul Mogoșoaia, atelierul „Rucsacul cu energie”, destinat eXploratorilor.  Cinci grupuri a câte 4 tineri cu vârste cuprinse între 15-18 ani vor afla ce înseamnă ODD (Obiectivele de Dezvoltare Durabilă), care sunt principalele surse de energie verde și cum își pot construi singuri un sistem de captare a energiei solare cu ajutorul căruia să își reîncarce telefonul mobil. 

Invitatul special va fi Monica Mateescu, formator ITsMAGIC®, specialist în cursuri de robotică și programare. Ea îi va învăța pe eXploratori cum să construiască cel mai simplu dar eficient sistem de captare a energiei solare.

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de țări europene și susține, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week (5-20 octombrie 2019).

În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.