Academia de Tineri

Proiectul Academia de Tineri propune o abordare dinamică care să acopere pe de o parte, educarea și motivarea tinerilor, și, pe de altă parte, să asigure consolidarea capacității interne a unei reţele de tineri care poate asigura pe termen lung dezvoltarea echilibrată a societății.

Scopul proiectului este formarea unei rețele de tineri care dețin competențe soft skills și sunt motivați să dezvolte acțiuni civice și de voluntariat în comunitate și totodată să fie un model de leadership pentru tinerii de aceeași vârstă.

Obiectivele proiectului:

  • Organizarea a două sesiuni de formare de soft skills pe parcursul a 3 zile/ sesiune pentru 50 de tineri
  • Creșterea motivației de implicare a minimum 50 de tineri pe parcursul a 2 zile de participare la Academia Tinerilor
  • Implementarea a minim 30 de activități educaționale cu impact în comunitate adresate tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 35 ani în minim 10 localități din România

Proiectul este implementat la nivel național în perioada 12 august – 25 octombrie 2019, beneficiarii acestuia fiind membri ai comunităților din minim 10 județe și municipiul București.

Credem că binomul formare corectă – motivare asigură în cadrul acestui proiect un impact major în rândul tinerilor și ne dorim ca această inițiativă să devină o tradiție în România, asigurând tinerilor încrederea de care au nevoie.

Proiectul este finanțat în cadrul Concursului Național de Proiecte de Tineret organizat de  Ministerul Tineretului și Sportului.