Lumina Păcii 2019

Proiectul „Lumina Păcii de la Betleem” a fost inițiat în 1989 de către cercetașii din Austria si a devenit deja o tradiţie prin care mii de cercetaşi încearcă să lase în urma lor puţin bine, puţină linişte, puţină pace în sufletul aproapelui lor, în comunităţile în care trăiesc şi în ţările din care provin.

Astfel, anual are loc la Viena o ceremonie ecumenică (o ceremonie religioasă la care participă reprezentanţi ai diferitor confesiuni creştine: catolici, ortodocşi, anglicani, protestanţi, evanghelişti etc.) în care se oferă ca simbol o flacără aprinsă de la Grota de la Betleem. Distribuirea acesteia în Europa (cât şi în afara Europei) semnifică angajamentul și dorinţa cercetaşilor de a promova atât ecumenismul, cât mai ales PACEA ca modalitate de a relaţiona cu ceilalţi (fie că vorbim de relaţia cu cei din jur, de relaţii între ţări, de relaţii între confesiuni/ Biserici etc.).

Sub motto-ul “Seek Peace and Pursue it”, ceremonia de distribuire a Luminii Păcii de la Viena din acest a avut loc pe data de 14 decembrie la Biserica Sf. Leopold, parohia DONAUFELD, Kinzerplatz 19, 1210 Viena.

An de an, cu ajutorul cercetașilor inimoși, Lumina din peștera Bethleemului ajunge și în România.

Delegatia României a fost alcătuită din aproximativ 60 de cercetași, din 10 centre locale care în drumul lor spre casă s-au oprit în mai multe localități pentru a împărtăși mesajul de pace: Mănăstirea Hodoș – Bodrog, Arad, Deva, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Constanța.

Împărtășim cu voi Mesajul de pace din acest an:

Viața omului a fost dintotdeauna sub semnul căutărilor, frământărilor, nelămuririlor și al întrebărilor.
Acum 2000 de ani, Hristos a coborât în Ieslea Bethleemului pentru a răspunde acestor căutări și a ne învăța adevărată taina a vieții omului. El ne-a arătat că Iubirea este mai presus de judecată, de stigmatizare, de condamnare.
În urmă cu 30 de ani, în 1989, răspunsul căutărilor a apărut sub simbolul ecumenismului, prin prima ceremonie Lumina Păcii organizată în Austria.
Societatea de astăzi, răspunde acestor căutări prin împliniri personale, ce satisfac superficial nevoile egoiste ale ființei umane.
Noi credem însă, că sufletul omului tânjește după Pacea interioara, după Lumina Bethleemului, care ne învață să ne iubim aproapele, să îl acceptam și să îl primim cu bratele deschise în comunitatea noastră.
E de datoria noastră să ne însușim dragostea autentică pentru frații noștri și să transmitem mai departe Lumina Păcii, scriind astfel, istorie prin Dialogul Păcii și al iubirii
.

În următoarea perioadă au loc ceremoniile din țară:

  1. Bucuresti – 19.12.2019 ora 19:30, Catedrala Sf. Iosif (Palatul Arhiepiscopal, Strada General H. M. Berthelot 19)
  2. Navodari – 19.12.2019
  3. Iași – 21.12.2019 ora 11.00
  4. Brașov – 21.12.2019
  5. Bacău – 22.12.2019
  6. Onești – 22.12.2019
  7. Pildești – 23.12.2019 ora 17.00
  8. Pitești
  9. Tecuci

Fii Gata Oricând să aduci Lumina Păcii și în comunitatea ta!