Ora în care Palatul Parlamentului, Turnul Eiffel și chiar Piramidele din Giza intră în beznă
Poate că în ultimul timp ați tot auzit informații despre noile animale pe cale de dispariție, distrugerea stratului de ozon din atmosferă sau topirea ghețarilor. Ei bine, toate aceste lucruri sunt efecte ale încălzirii globale, iar aceasta are ca și cauză principală poluarea. Cine poluează? Exact, oamenii.
Acum câțiva ani, pe vremea când ultimul rinocer alb mascul încă mai trăia, o mână de oameni din Sydney au decis să tragă un semnal de alarmă asupra cantității mari de dioxid de carbon care se elimină în atmosferă la producerea energiei electrice și au creat proiectul ”Earth Hour” (”Ora Pământului”).
Ora Pământului durează doar 60 de minute (20:30-21:30 ora locală), are loc în ultima săptămână a lunii martie a fiecărui an și constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice. Practic, de către toți locuitorii planetei Pământ.
Pentru că cercetașii au ca scop să lase lumea aceasta un pic mai bună decât au găsit-o pare că proiectul Ora Pământului se pliază perfect pe activitățile noastre, motiv pentru care începând cu anul 2018 Cercetașii României s-au alăturat oficial proiectului.
Anul acesta în contextul epidemiei vă sugerăm să fiți responsabili și să respectați instrucțiunile autorităților de a rămâne în casă pentru siguranță. Cu toate acestea, vă sugerăm ca în timp ce lumina este stinsă să stați întinși pe spate, să ascultați ce muzică vă place sau vă liniștește și să meditați la toate lucrurile frumoase din viața voastră, la ceea ce vă face fericiți și la un lucru pe care l-ai face să ajuți natura atunci când vei putea ieși din casă.
Așteptăm cu nerăbdare gândurile voastre dacă vreți să ni le împărtășiți. Pe curând! Haideți să facem din Ora Pământului un eveniment național! 🙂