În prag de summit (duminică, 30 martie 2008), prin centrul Bucureștiului, pe lângă omniprezențtii jandarmi, gardieni și alții asemenea, mai puteau fi întâlnite și grupuri de câte 6-7 copii și tineri care umblau de colo-colo pretinzând că sunt bucureșteni veniți din anul 2208 pentru a-și cunoaște orașul natal, așa cum era el pe vremea stră-străbunicilor lor. Într-adevăr, ei au fost primii beneficiari ai programului București Quest oferit de “agenția de turism” C.L. Dimăncescu în urma inventării în anul 2207 a mașinii timpului.
Cei 30 de participanți (tineri seropozitivi din centre de plasament, copii cu potențial intelectual ridicat proveniţi din familii confruntate cu risc de excluziune socială și voluntari români și străini din cadrul fundației Chance for Life), au avut parte de o călătorie ca în basme, întâlnind în drumul lor personaje care le-au solicitat ajutorul și care în schimb s-au arătat recunoscătoare povestindu-le despre meleagurile pe care se aflau și îndrumându-i pentru a putea să își continue drumul. În această călătorie “inițiatică”, drumeții noștri au învățat să se orienteze cu ajutorul unei hărți, să circule cu metroul și autobuzul, să afle informații despre servicii oferite de institutii publice, să cumpere diverse lucruri, să găsească soluții și să rezolve împreună anumite sarcini și câte și mai câte.
Pentru că le-a plăcut atât de mult și pentru că s-au descurcat așa de bine, organizatorii i-au invitat să mai facă împreună încă o călătorie în trecut, de data aceasta nu în buricul târgului ci chiar la curtea domnească, la Palatul lui Brâncoveanu. Dar asta este deja o altă poveste…
Cipriana Serbu
coordonator proiect
C.L. Dimancescu