Cercetaşii ce fac de Earth Hour?

Publicat pe de scout.ro

     De Earth Hour nu aprinzi lumina orice ar fi. Alătură-te celor un milliard de oameni din peste 1000 de oraşe din lumea întreagă care timp de o oră vor stinge lumina pe 28 martie. Un gest simbolic care arată că ne pasă de schimbările climatice.
    Ora Pământului este un apel global la acţiune care se adresează fiecăruia dintre noi, cercetaşi, artişti, politicieni, oameni simpli, pentru a acţiona împreună împotriva schimbărilor climatice.
     În România, între orele 20.30 şi 21.30 se va stinge lumina în clădirile simbolice din Capitală şi din alte şase oraşe : Timişoara, Cluj, Braşov, Tulcea, Botoşani şi Iaşi. Pentru cercetaşii care la aceea dată se află în Bucureşti există posibilitatea de a vedea la telescopul ce va fi adus în Piaţa Constituţiei Galaxia Andromeda, care din cauza iluminatului puternic la Casa Poporului, nu se mai vede cu ochiul liber.
De asemenea, pentru cei cărora nu le place să stea pe întuneric, se vor pregăti seri şi cine la lumina lumânării în cafenele.    
    Campania Earth Hour a fost prima dată organizată  la Sydney, în Australia, unde 2,2 milioane de oameni şi companii au stins lumina pentru o oră. Un an mai târziu evenimentul a devenit global, implicând 50 de milioane de oameni din 35 de ţări. Anul acesta ţara noastră se alătură pentru prima dată, oficial, campaniei.

Sursa: Laura Badut