Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei – Filiala Brasov „Virgil Onitiu” lanseaza, in cadrul proiectului „Tineri pentru o lume mai buna”, concursul „Tabara mea”. Concursul se desfasoara in perioada 17 mai – 11 iunie 2010 si se adreseaza copiilor si tinerilor cu varste intre 7 si 24 de ani din toata tara.
Obiectivul concursului este de a oferi servicii educationale, sociale si recreative unui numar cat mai mare de copii si tineri – in special din medii defavorizate, precum si acela de a le stimula creativitatea, prin crearea elementelor de identitate vizuala pentru intreprinderea sociala a organizatiei – tabara pentru copii si tineri din Zarnesti, judetul Brasov.
Copii si tinerii se vor putea inscrie la concurs in echipe de 6-9 persoane, sub indrumarea unui adult. Ei isi vor dezvolta abilitatile creative propunand organizatorilor un nume pentru tabara, o sigla, un steag, un imn, precum si o scurta compunere sau un eseu cu tema „Cum arata tabara mea”.
Lucarile propuse de participanti vor fi evaluate de un juriu format din Alexandru Savu, Director al Directiei pentru Tineret a Judetului Brasov, Hajnalka Bessenyei, reprezentanta a Fundatiei ERSTE si Maricel-Adrian Maroti, Presedinte al ONCR Filiala Brasov iar castigatorii vor fi anuntati in perioada 21-25 iunie 2010.
In cadrul concursului, vor fi premiati maxim 342 de copii si tineri, insotiti de 38 adulti. Premiile vor consta in tabere de 2, 3 si 6 zile, valoarea totala ridicandu-se la aproximativ 80.000 lei.
Incurajam participarea copiilor si tinerilor din medii defavorizate, carora le va fi acordata o atentie deosebita. Astfel, peste 80% din premii sunt alocate sectiunii la care participa copii si tineri cu risc crescut de marginalizare sau excluziune sociala, inclusiv institutionalizati, tineri peste 18 ani post-institutionalizati, persoane cu dizabilitati, persoane cu probleme de sanatate mintala etc.
Regulamentul integral al concursului este disponibil la adresa www.cercetasibrasov.ro .
Concursul se desfasoara in cadrul proiectului „Tineri pentru o lume mai buna”, proiect cofinantat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU), Axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul de Interventie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”.