Organizaţia Naţională Cercetaşii României lansează vineri, 22 februarie 2013, de Ziua Cercetăşiei, programul “Centenarul Cercetăşiei”.
La împlinirea a 100 de ani de Educaţie pentru Viaţă, cercetaşii vor oferi tinerilor 100 de proiecte care vor răspunde nevoilor din comunităţile/oraşele în care cercetaşii îşi desfăşoară activitatea.
Vara acestui an va aduce 9 campuri regionale: Cheile Dobrogei, Pădurea Băneasa, Cristian Braşov, Perișani, Cheile Nerei, Şuncuiuş, Maramureș, Colibiţa, Poiana Deleni, iar în perioada 1-7 august, 1000 de cercetaşi vor campa la Mogoşoaia pentru a celebra Centenarul Cercetăşiei printr-o saptămână de activităţi care vor folosi educaţia non-formală.
Bianca NESIU-BEDREAG, Preşedinte ONCR:
“Vrem ca de ziua noastră să oferim mai mult tinerilor din România. Timp de 100 de ani organizaţia noastră a transformat tinerii în adevaraţi lideri care astăzi crează o lume mai bună prin vieţile pe care le duc. Astfel, în acest an, peste 1000 de cercetaşi români vor sprijini 50 de localităţi din ţară prin oferirea a 100 de ore voluntariat care să răspundă nevoilor comunităţii, în acest fel învăţând pe viu cum sa participe activ în societate şi cum să lucreze în echipă.”
Adrian ŞUHANEA, Coordonator proiect:
“Celebrarea a 100 de ani de cercetăşie în România se va realiza într-o modalitate inedită. Pe parcursul anului 2013 grupurile de cercetaşi din întreaga ţară vor desfăşura peste 100 de proiecte pentru comunităţile din care fac parte. În timpul acestei veri vom desfăşura 10 tabere simultane cu peste 100 de copii şi tineri, iar în perioada 1-7 august la Mogoşoaia, vom sărbători alături de 1000 de copii şi tineri din întreaga ţară şi din străinătate. Un moment deschis, destinat educaţiei non-formale din România va avea loc în cadrul evenimentului naţional, „Târgul de 100 de metode de educaţie non-formală”, în perioada 3-4 august, la care invităm pe oricine doreşte să ni se alăture.”
În acest context, vineri, 22 februarie, Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” începe oficial sărbătorirea Centenarului Cercetăşiei în România. La nivelul Capitalei, evenimentul va fi marcat printr-o ceremonie care se va desfăşura în incinta Muzeului Curtea Veche, în intervalul orar: 19:13 – 20:13 (persoană de contact: Bianca NESIU-BEDREAG 0735 210 012).
Informații detaliate şi ştiri despre acest program găsiţi pe parcursul întregului an, în secţiunea dedicată special presei: https://scout.ro/centenar/comunicare , iar ataşat găsiţi o prezentare a Centenarului Cercetăşiei.
Marian Valerie Panait- Responsabil Relaţii Externe şi PR
Telefon 0720722901
e-mail: marian.panait@next.scout.ro
www.next.scout.ro sau http://centenar.next.scout.ro