Organizaţia Naţională Cercetaşii României împlineşte anul acesta 100 de ani de activitate!
100 de ani în care am adus în faţa comunităţii metoda, viziunea şi valorile cercetăşeşti. La începutul secolului trecut, activitatea cercetăşească în România era considerată a fi o idee utopică; noi am reusit să o transformăm în realitate.
Proiectul Centenarului îşi propune să aducă în cadrul fiecărei comunităţi locale elementele care stau la baza mişcării cercetășești. Efectele celor 100 de proiecte locale vor fi de fapt rezultatele muncii pedagogice, dusă la nivel local de către sute de lideri dedicaţi. Peste 1500 de cercetaşi, din 49 de centre locale şi grupuri de iniţiativă şi-au luat angajamentul de a duce la bun sfârşit proiectele lor.
Cele 207 patrule implicate sunt în curs de realizare a unor proiecte diverse, din domenii precum: ecologie, educaţie și social. Accentul se pune pe implicarea cercetașilor, în mod direct, în găsirea unor soluții creative și inovative, care să răspundă problemelor din comunitate.
Dezvoltarea acestor proiecte este o metodă de a le arăta copiilor implicați un alt tip de educaţie: Educaţie pentru viaţă. Centenarul este o aniversare care se cuvine sărbătorită la superlativ, pentru că puţini sunt cei care pot afirma că sunt implicaţi într-o organizaţie care există şi este încă relevantă la 100 de ani de la naştere.
Pentru mai multe detalii puteți vizita o hartă interactivă a proiectelor desfășurate de cercetași accesând linkul: http://centenar.scout.