Imnul, compus in studiourile DeMoga Music, vorbeste despre schimbarea lumii in bine, despre rolul cercetasilor conform fondatorului Baden Powell, citat in imn ca „B.P”.
Compozitorii Imnului Cercetasilor sunt 3 tineri promitatori din echipa lui Marius Moga, de care cu siguranta veti mai auzi: (Yogi) Ionut Vasilache, (care a mai compus piese pentru artisti consacrati, precum Hi-Q, Paula Seling, Pavel Stratan), Alin Sterian (producator si compozitor, colaborator al trupei Life On Mars) si Loredana Cavasdan (pe care am vazut-o la show-uri tv precum „Megastar” si „Vocea Romaniei”), ea insasi fost cercetas si vocea oficiala a acestui imn.
Mai jos gasiti link-ul cu imnul:
Cine suntem ?
Cercetaşii sunt 4.42% din populața Globului
Organizația Națională „Cercetaşii României”(www.next.scout.ro), prescurtat ONCR, reînființată în 1990, este cea mai mare mişcare neguvernamentală de tineret din România, cu circa 2500 de membri în 61 de centre locale (filiale) răspândite în toată țara. Fiecare dintre aceste centre îşi planifică propria activitate în funcție de specificul local şi de interesele şi aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală şi încearcă să-i ajute pe membrii acesteia să devină cetățeni responsabili ai comunităților în care trăiesc. Organizația națională este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondială prin apartenența ei ca membră cu drepturi depline a Organizației Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org) şi este singura din țară recunoscută ca atare. Organizația mondială numără în prezent peste 31.000.000 de membri activi în 216 țări şi teritorii, existând doar 3 țări în lume care nu au organizații de cercetaşi.
Curiozități ale cercetășiei:
– în SUA, au fost cercetași: 65% din congresmenii americani, 85% din agenții FBI și 11 din 12 oameni ce au ajuns pe Lună
– multe personalități din România au fost cercetași: Grigore Antipa, Nicolae Iorga, Alexandru Borza, Tudor Arghezi, Mircea Eliade, George Călinescu, Ecaterina Teodoroiu, Mina şi Nicolae Minovici şi Ion Raţiu și mulți alții.
– La nivel mondial, printre celebrităţile care în adolescenţă au fost cercetaşi (scouts), se numără fostul component al trupei Beatles, Paul McCartney, fotbalistul David Beckham, regizorul Steven Spielberg, regele Suediei Carl Gustaf al-XVI-lea, fostul premier britanic Tony Blair, preşedintele american George W. Bush şi fostul preşedinte francez Jacques Chirac.
– Organizația Mondială a Mișcării Scout este nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace
Ce înveți la cercetași :
–spirit de echipă, prin sistemul grupurilor Scout, numite patrule;
–adaptabilitate, majoritatea activităților desfășurându-se în natură;
–management de proiect: activitățile scout sunt gândite, implementate și evaluate de tineri și de lideri;
–responsabilitate prin promisiunea făcută și prin proiectele la care vei lucra;
–management organizațional: tinerii peste 16 ani au drept de vot în centrul lor local;
–managementul resurselor umane: adulții coordonează tineri, tinerii coordonează echipe;
– o bună înțelegere a multiculturalității: implicare în proiecte naționale și internaționale.
FOTO CERCETASII ROMANIEI – ATASATE SAU PE WWW.next.scout.ro
Foto Loredana Cavasdan: https://www.
Foto Alin Sterian: https://www.facebook.
Foto Yogi Ionut Vasilache https://www.
Vă vom ține la curent cu tot ce se întâmplă în fiecare zi a campului aici.
Marian Panait
Responsabil Relatii Externe si PR
Tel: 0720722901
e-mail: marian.panait@next.scout.ro