În perioada 4-10 august, peste 300 de temerari (11-14 ani) și exploratori (15-18 ani) din cadrul Organizației Naționale “Cercetașii României” își dau întâlnire în Piatra Craiului pentru a participa la campurile naționale.
Festivalul de Campuri Cercetășești a debutat duminică, 27 iulie, cu Campul Național de Lupișori (7-10 ani), care a avut loc în Țara Făgărașului. În următoarea săptămână de festival ne îndreptăm cu pași repezi către traseul provocator al celor 300 de temerari și exploratori în cadrul celor două evenimente naționale: <Campul Național de Temerari> și <Campul “Sterie Stinghe” – Campul Național de Exploratori>.
Temerarii împreună cu liderii însoțitori vor descoperi pe parcursul acestei săptămâni legenda Garofiței Pietrei Craiului prin participarea la diferite activități: parcurgerea potecilor din Piatra Craiului în căutarea celor doi copilaşi rătăciti în munţi – Degetăruț şi Garofiţa, amenajarea locului de camp și implicarea în ateliere tematice pentru dezvoltarea abilităților de viață.
Paralel, în localitatea Cristian, în perioada 5-10 august 2014, se continuă tradiția campului dedicat exploratorilor, după ce anul trecut poporul scout a colonizat localitatea prin bună dispoziție și dorința de progres. Alături de prieteni vechi și noi, se vor cunoaște legende și oameni și se vor scrie povești noi. În cele 6 zile dedicate campului, cercetașii vor învăța să-și facă propria așezare, se vor întrece în realizarea unor meșteșuguri locale și vor ajuta comunitatea care îi va găzdui.
În perioada iulie – septembrie 2014, Organizația Națională “Cercetașii României” (ONCR) organizează Festivalul de Campuri Cercetășești, având ca participanți în cadrul campurilor educaționale peste 700 de copii și tineri din peste 30 de județe din întreaga țară. Festivalul de Campuri Cercetășești este derulat cu implicarea și susținerea partenerilor: Innobyte, Kaufland România, Intel Education și Mercedes-Benz România.