În perioada 5-11 septembrie 2016 continuăm formarea pentru inițiative educaționale locale cu Academia de Lideri, un training inovativ, desfășurat în natură, în localitatea Cioclovina.
Programul oferă celor 20 de lucrători de tineret din cadrul ONCR oportunitatea de a învăța despre leadership-ul integru și autentic, care să-i inspire pe cei din jur, aducând valoare proiectelor locale dezvoltate.
Proiectul este implementat de Organizația Națională “Cercetașii României” în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul Stagiului Național de Formare pentru Inițiative Educaționale Locale, în perioada 15 august – 30 septembrie 2016.
Prima sesiune de lucru a avut loc în perioada 29 august – 4 septembrie 2016 la Centrul Cercetășesc Nocrich – H.C. Habermann, loc. Nocrich, jud. Sibiu și a urmărit dezvoltarea abilităților lucrătorilor de tineret pentru ghidarea proceselor educaționale desfășurate.
Academia vine cu o soluție practică pentru valorificarea celor acumulate la Stagiul de Pedagogie. Pe parcursul celor 7 zile de formare, participanții vor iniția și dezvolta pentru comunitățile din care fac parte, un plan de activități anual în care se va urmări, pe de o parte, dezvoltarea de activități participative în localitate, și, pe de altă parte, dezvoltarea personală a fiecărui individ pentru a deveni un agent al schimbării.
În faza de elaborare, planul de activități va primi suportul formatorilor, urmând ca acesta să fie implementat pe parcursul întregului an (septembrie 2016 – august 2017). Activitatea este parte a unui program care își propune dezvoltarea accelerată a capacității liderilor ONCR de a practica autentic și cu integritate valorile de leadership ale organizației la nivel local și național.
Cele învățate pe parcursul formării vor fi aplicate în diferite proiecte strategice/ legate de leadership și zone de inovație în organizație, cu un sistem de mentorat asigurat de consultanții și formatorii proiectului.
Metoda non-formală utilizată – Pedagogia Cercetășească – este una specifică, perfecționată pe parcursul a mai mult de 100 de ani, care face din fiecare individ principalul agent al propriei dezvoltări ca persoană încrezatoare, motivată, responsabilă şi deschisă. Unul dintre pilonii de bază al procesului de învățare este Experiența în leadership, oferind beneficiarilor oportunitatea de a își dezvolta abilitățile de lider și de a le pune în practică.
Pentru mai multe informații cu privire la proiect sau organizație, vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail contact@next.scout.ro.