Cercetășia continuă și în pandemie – doneaza.next.scout.ro

”Ne dorim să fim activi și gândul că participăm alături de atât de mulți cercetași la programul cercetășesc de pandemie ne amintește cât de multă forță de schimbare avem.” Așa începe mesajul unei tinere liceene de la cercetași care anul acesta s-a înscris cu echipa din care face parte, la programul special de pandemie pe care cercetășia l-a propus în această perioadă.

Programul educațional pilot conține un sistem de activități și provocări, pentru copii și tineri de la 7 la 24 de ani, care se pot desfășura în natură, atât individual cât și cu colegii din echipă. Aceste activități oferă cercetașilor un mediu sigur de dezvoltare luând în considerare limitările generate de COVID-19.

Peste 1600 de cercetași din România s-au înscris până acum în programul care propune să dezvolte într-un mediu sigur competențe, comportamente, valori și atitudini necesare cetățeniei active. Prin aceste inițiative, tinerii devin agenți ai schimbărilor pozitive și o sursă de inspirație pentru semenii lor din comunitate. 

Deși pandemia ne-a redus interacțiunile față în față, și pe alocuri ne-a închis în casă, am găsit soluții să rămânem Gata Oricând pentru noi aventuri și să contribuim la educația copiilor și tinerilor, dezvoltându-le abilitățile de viață de care au atât de mare nevoile, mai ales în situații cum este cea prezentă.

Pentru că vrem ca cercetășia să continue și în pandemie, avem nevoie de sprijinul tău!

Donează acum pentru a ne oferi capacitatea de a continua programele cercetășești pentru cei 5500 de copii și tineri!