Programul Pandemic pentru Patrule

PPP1.0

Peste 1700 de cercetași din 54 de grupuri locale din toată țara au acceptat provocarea propusă de Programul Pandemic pentru Patrule!

Vremurile pe care le trăim ne determină să ne adaptăm întrucât este important să fim “Gata Oricând” și să oferim copiilor și tinerilor noștri activități relevante, și totodată, să ne asigurăm că  cercetășia rămâne un sprijin real, și în această perioadă dificilă pentru toată lumea.

Ne bucurăm în această perioadă de două mari avantaje în programul cercetășesc: experiența în lucrul pe grupuri mici / patrule / unități, cu care suntem obișnuiți și care este parte din chintesența procesului nostru educațional și natura, ca mediu prielnic pentru derularea de activități și formarea de noi abilități de viață în rândul copiilor și tinerilor. Continuăm și în acest context să ne aducem contribuția la nevoile reale din comunitate, oferind cercetașilor activități care să-i ajute să treacă prin această perioadă incertă.

Programul Pandemic pentru Patrule vine totodată ca răspuns la nevoia adresată de mai mulți voluntari de a avea un cadru de program standardizat, care le poate ghida activitatea curentă și care poate respecta toate măsurile de protecție și siguranță pentru problemele actuale.

Acest program (PPP) conține un sistem de activități / provocări, pentru toate cele patru ramuri de vârstă de la 9 la 24 de ani (lupișori, temerari, eXploratori, seniori) pentru care noi desfășurăm programe educaționale curente. Acestea oferă cercetașilor un mediu sigur de dezvoltare luând în considerare limitările generate de COVID-19.  

Programul și-a propus să dezvolte într-un mediu sigur competențe, comportamente, valori și atitudini necesare cetățeniei active. Derulat ca și program pilot în ultimele luni ale anului 2020, activitățile au urmărit să dezvolte abilități de viață, competențe civice și sociale și să contribuie la promovarea și aplicarea principiilor dezvoltării durabile ca măsură proactivă în crearea unei societăți sustenabile, dar și a principiilor diversității și incluziunii, maximizând potențialul tuturor tinerilor și adulților, prin crearea unor oportunități de învățare.

Membri ai Organizației din toate ramurile de vârstă (597 de lupișori, 571 de temerari, 483 eXploratori și 68 de seniori) s-au reunit în 221 patrule / grupuri mici și au așteptat cu nerăbdare fiecare provocare PPP. Cercetașii au avut la dispoziție două săptămâni pentru a îndeplini cerințele și a trece în următoarea etapă, cum altfel decât îmbogățiți de o experiență unică alături de colegii de patrulă? Vestitele badge-uri s-au transformat și ele în ton cu situația actual, și au devenit virtuale, fiind pregătite pentru a fi livrate curajoșilor care duc la bun sfârșit fiecare etapă a Programului.

Bucuria și entuziasmul cu care au fost întâmpinate activitățile propuse de prima ediție a Programului Pandemic pentru Patrule au mobilizat echipa să creeze conținut și pentru ediția cu numărul 2 a acestuia. 

Cercetașii au dovedit, încă odată, că sunt GATA ORICÂND în orice situație!