Susține un cercetaș!

Cercetășia este o mișcare deschisă oricărui grup social sau minoritate, indiferent de vârstă, gen, etnie sau religie. Pentru că educația de calitate este principiul nostru de bază prin care vrem să lăsăm lumea mai bună și să ne punem amprenta asupra comunităților, ne dorim ca tinerii și copiii din toate mediile și de toate vârstele să continue activitatea la cercetași, indiferent de situația lor socio-economică. 

Contribuind la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă 4 (Educație de Calitate) și 10 (Inegalități reduse), cercetășia își propune să fie o mișcare deschisă și incluzivă, în care ne dorim ca situația financiară a copiilor / tinerilor să nu fie nicicând o piedică în dezvoltarea lor. 

În prezent, 5500 de tineri și copii beneficiază de programul educațional cercetășesc. Cu toate acestea, sunt cercetași (proveniți din centrele de plasament sau comunitățile defavorizate) care nu își permit cotizația de membru și pentru care este necesar să contribuim cu programe specifice pentru ca ei să nu fie nevoiți să renunțe la a mai veni la activitățile cercetășești.

La nivel mondial, sărbătorim în această perioadă, ca Mișcare Cercetășească, atingerea a 2 miliarde de ore investite pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, celebrare ce ne dă încredere că programele noastre sunt de un real folos și că ele asigură o educație echilibrată. Hai și tu alături de noi și sprijină cercetașii să continue să participe la activități, dezvoltându-și astfel abilități de viață de care au atât de mare nevoie, mai ales în perioade cum este cea de acum. 

Te invităm să te alături cauzei noastre, unde poți susține un cercetaș, donând pe doneaza.next.scout.ro.

Dacă deja cunoști un cercetaș sau mai mulți pe care îți dorești să-l / să-i susții poți menționa numele și / sau grupul de cercetași / Centru Local din care provine. Indiferent pentru cine vei dona, noi te vom ține la curent cu progresul cercetașului la care a ajuns donația ta.