ODD 17: Parteneriate pentru realizarea obiectivelor

Am început anul 2021 cu un parteneriat solid cu Asociația A.R.T. Fusion și Fundația Noi Orizonturi pentru că împreună prin acțiunile noastre contribuim la atingerea Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabilă și a Agendei 2030. Iar acest scop comun ne-a unit și în cadrul proiectului Viitor prin acțiune care are ca focus stimularea comunităților prin pregătirea și formarea tinerilor în educația pentru cetățenie globală, schimbări climatice, stil de viață sustenabil și participarea civică.

Proiectul aduce împreună 46 de lucrători de tineret și cadre didactice, viitori ambasadori ai sustenabilității, care vor trece printr-un proces de formare de Educație pentru Dezvoltare Durabilă. Ulterior ei se vor întoarce în comunitățile locale, la copiii și tinerii cu care lucrează pentru a-i ajuta și mentora în luarea deciziilor în mod responsabil pentru un viitor mai bun, mai sustenabil, mai conectat la realitate.

Întrucât schimbarea pornește de la noi, de la fiecare în parte, nu putem decât să acționăm acum și să-i încurajăm pe cei din jur, fie prin împărtășirea cunoștințelor, fie prin acțiunile noastre concrete.  

Așa cum fondatorul nostru, Lordul Baden-Powell, a spus odată: ”Lasă lumea puțin mai bună de cât ai găsit-o.”  și noi credem că prin acțiune și parteneriate durabile putem crea o lume mai bună.

Proiectul este derulat de Asociația A.R.T. Fusion în parteneriat cu Organizația Națională Cercetașii României și Fundația Noi Orizonturi cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.