La finalul lunii aprilie avut loc Adunarea Generală de primăvară la Colegiul Național ‘Sfântul Sava’, din București. În cadrul acesteia s-au luat decizii importante pentru viitorul organizației, iar atmosfera a fost plină de anticipație și emoție. Ne bucurăm că am avut un proces democratic la care au participat reprezentanți din peste 85% dintre Centrele Locale.
Cu o atmosferă încărcată de entuziasm și cu ochii îndreptați spre viitor, noi membri au fost integrați în Consiliul Director și în comisiile strategice, cu speranța și încrederea că vor aduce progres și inovație în organizație.
Le urăm bun venit și mult succes noilor colegi:
- Consiliul Director: Andrei Avram, Florina Pauleti, Viorel Badea, Cătălina Călugărici, Floarea Iacobescu
- Comisia Naționale de Cenzori: Andrei Dinulescu, Elena Fuduli, Mihaela Ciobanu
- Comisia de Etică, Disciplină și Statut: Eva Lițcanu, Darius Loga și Mihai Iulian Radu
Ne bucurăm la cercetași să avem o democrație vie, la care avem cu toții posibilitatea – și responsabilitatea – să participăm. Suntem onorați astfel, în calitate de Consiliu Director ales, de votul pe care l-am primit și ne simțim mândri să avem oportunitatea de a reprezenta interesele cercetășiei în România în următorii 3 ani. În spiritul democrației noastre, am ascultat cu atenție observațiile, sugestiile, criticile și laudele care au venit în ultima vreme atât de la Centrele Locale, cât și de la cercetași. Avem și noi, fiecare din cei 5 noi membri ai Consiliului Director, idei, direcții și proiecte pe care vrem să le susținem pentru viitorul cercetășiei. Votul de la Adunarea Generală ne responsabilizează acum să le punem pe toate laolaltă și să găsim acele soluții care nu doar să ne ghideze, dar să ne angreneze pe toți să ajungem sustenabil și împreună la Viziunea 2029. – Andrei Avram, Președinte ONCR
Suntem recunoscători fostului Consiliu Director și Comisiei Naționale de Cenzori și Comisie de Etică, Disciplină și Statut pentru eforturile și perseverența lor din ultimii ani.
Printre cei care au luat parte la acest eveniment memorabil s-a numărat și Cătălina Galer, consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale, care a înmânat Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social” în grad de comandor către ONCR, distincția acordată organizației noastre de către Președintele României, în 2023. Ea a subliniat că acest ordin, instituit în 2020, este o recunoaștere a eforturilor constante ale organizațiilor precum ONCR în beneficiul societății.
Pe lângă alegeri și ceremonii, adunarea a fost martorul adoptării unei noi viziuni și strategii pentru ONCR, urmărind să transforme organizația într-un loc unde fiecare membru să poată crește și să contribuie semnificativ. Votul unanim pentru viziunea și strategia propuse arată determinarea membrilor de a îndruma organizația către succes în următorii ani.
O altă realizare remarcabilă a fost aprobarea Planului Trienal 2024-2027, un document esențial pentru ghidarea ONCR către viitor. În vederea atingerii Viziunii ONCR 2029, am lucrat la planul strategic pentru perioada 2024 – 2029. Acest document strategic reprezintă o viziune ambițioasă și un angajament ferm către adaptare, creștere și inovație, structurat în jurul a trei direcții strategice principale: Mișcarea Tinerilor, Programe Relevante și Organizație Sustenabilă, Flexibilă și Modernă. Cu aceste strategii clar definite, ONCR este pregătită să facă față provocărilor viitoare și să-și atingă obiectivele cu încredere și determinare.
Deciziile luate în cadrul adunării au consolidat și mai mult organizația, pregătind-o pentru un viitor plin de promisiuni și realizări. Reinvestirea profiturilor de la Scout Shop și înființarea noilor centre locale reflectă angajamentul constant al ONCR de a evolua și de a răspunde nevoilor comunității.
În concluzie, Adunarea Generală de primăvară a ONCR a reprezentat un moment de cotitură, plin de semnificație și angajament. Cu lideri noi la conducere și o viziune clară pentru viitor, organizația este pregătită să meargă înainte și să-și îndeplinească misiunea cu succes în anii care vor urma.