Nocrich
Centrul de tineret are sediul în satul Nocrich, la 35 km de Sibiu. Satul Nocrich este situat în Valea Hartibaciu, o zonă istorică. Astfel, majoritatea programelor oferite de centrul de tineret se concentrează pe cultură, meșteșuguri și creativitate, în strânsă comuniune cu natura și comunitatea. Câteva dintre activitățile meșteșugărești dezvoltate în zonă: confecționarea de țigle și cărămizi lucrate manual, restaurare, meșteșuguri din lemn, meșteșuguri din lână, caligrafie, meșteșuguri din piele, lucrări cu fier sau chiar coșuri (legând diferite tipuri de crenguțe), grădinărit, permacultură și olărit.
Programul educațional furnizat folosește o metodă educațională non-formală specifică Metoda Scout și are anumite elemente:
- implicare în comunitate;
- progresul personal;
- symbolic framework;
- lucru in echipa;
- natură;
- învățare prin practică;
- mentorat și sprijin.
Folosind toate aceste elemente, pe tot parcursul anului dezvoltăm săptămânal activități non-formale cu copii și tineri din satul Nocrich, o zonă rurală săracă, cu o populație extinsă de romi și diverse grupuri vulnerabile din punct de vedere social și economic. Munca și învățarea în acest mediu pot fi provocatoare, dar în acest fel voluntarii au un impact mai mare asupra comunității și, de asemenea, asupra dezvoltării lor personale, dobândind o vastă experiență și know-how în ceea ce privește incluziunea socială, nediscriminarea, interculturalitatea și șansele egale.
Pe lângă lucrul cu copiii din sat și oferirea de programe de voluntariat pentru tineri, planificăm, de asemenea, diferite evenimente pentru alți membri ai Organizației Naționale a Cercetașilor Români care vin la Nocrich din toată țara pentru activități de weekend și tabere de vară.
Delta
D. S. C. este un centru internațional de cercetași situat în Vișina, județul Tulcea, România. Centrul oferă locuri de campare în satul Vișina, comuna Jurilovca, județul Tulcea. Aici se poate ajunge cu microbuzul din Constanța sau Tulcea ori cu transport rutier personal. Este deschis cercetașilor din 15 Martie până pe 15 Octombrie, precum și non-cercetașilor în cea mai mare parte a anului. Campingul poate găzdui până la 60 de persoane. Dispune de grupuri sanitare ce includ dușuri cu apă caldă (produsă solar, energie verde) și WC-uri la standarde EU, o terasă ce poate acomoda până la 60 persoane; frigidere, congelator, mese si bănci. O vatră unde se poate face focul și 1200 mp de gazon pentru campare și diverse activități. În medie, în timpul verii, site-ul are între 30 și 55 de vizitatori în weekend.
Programele de activitate: drumeții rurale, descoperirea cetății Argamum, pescuitul sportiv, vizitarea cetății Enisala, excursie de o zi la Gura Portiței, locul unde marea se unește cu delta (plajă cu nisip la Marea Neagră), muzeul Paraschiva și gospodăria Suvenir din Dobrogea, ambele fiind chiar în sat.
Pe tot parcursul anului, Delta Scout Center oferă activități pentru grupuri. Opțiunile variază în funcție de sezon și ora exactă a vizitei.