Deschiderea Anului Cercetasesc la Bucuresti

Publicat pe de scout.ro

Duminică, 14 octombrie, 140 de cercetaşi au fost prezenţi în Bucureşti pentru a sărbători deschiderea celui de-al 101-lea An Cercetăşesc, eveniment ce a cuprins o serie de activităţi desfăşurate în Parcul Moghioroş.

 

Deşi vremea se arăta foarte ostilă, cercetaşii nu s-au lăsat descurajaţi (vorba cântecului: “…nu contează că ne plouă, că se rup munţii în două…”) şi s-au strâns într-un număr record în istoria acestui eveniment: 140 de participanţi din 16 centre locale (Panaitescu, Alb, Adormirea Maicii Domnului, Dimăncescu, Baden Powell, Sf. Iosif, Verde – Bucureşti, Drăgăşani, Râmnicu Vâlcea, Arad, Târgu Mures, Piatra Neamţ; Miercurea-Ciuc, Sinaia, Tulcea şi Alba Iulia).

 

După o prezentare a celor prezenţi şi moment de animaţie, participanţii s-au împărţit pe grupuri mai mici pentru a lua parte la diversele jocuri şi ateliere pregătite cu grijă de organizatori. Pentru a vă putea imagina atmosfera de acolo, acestea au fost atelierele: improvizaţie teatrală, face-painting, gaşca, ştafete, firul electric, tomate, volley, baloanele, frunza, lupişorii sau aventurile lui Kim.

 

La sfârşitul celor trei ore de activităţi, cercetaşii au strâns din nou rândurile pentru a încheia evenimentul împreună, scriind din eşarfe “GATA ORICÂND”. A urmat nelipsitul moment “curăţenie la locul muncii” şi, pentru cei care nu se mai dădeau duşi, tradişionala cântare, la sediul c.l. Adormirea Maicii Domnului.

 

De Cipriana Serbu