Pictura murala a lui Hergé descoperita

Publicat pe de scout.ro

Un desen mural mare pictat de Hergé pe vremea când era un cercetaş de 15 ani – cu 6 ani înainte să-l creeze pe Tintin, bravul reporter belgian – a fost descoperit aproape un secol mai târziu.

 

O lungă friză ce conţine cavaleri în armură, piei roşii si cercetaşi a fost descoperită din întâmplare într-un coridor nefolosit al unei vechi şcoli din Bruxelles, după decizia conducerii de a-l redecora.

 

Suporterii lui Hergé sunt atât de înfocaţi încât este de aşteptat ca pictura murală sa devină loc de pelerinaj pentru milioane de fani din întreaga lume. Tintin este o imagine emblematică a culturii, aventurile sale desenate au fost traduse în peste 50 de limbi şi vândute în peste 200 de milioane de exemplare.

 

Michael Farr, care a scris biografia lui Hergé ce a fost publicată anul acesta pe 18 octombrie, a descris pictura ca pe o descoperire foarte emoţionantă. Acesta declară: ”Primele povestiri publicate ale lui Hergé erau despre un lider de cercetaşi numit Totor, un precursor al lui Tintin. Aventurile acestuia sunt în genul celor ale reporterului belgian.”

 

Totor, un lider aventurier al patrulei Cărăbuş, a fost modelat pe baza propriilor aventuri cercetăşeşti ale autorului şi avea să fie un prototip pentru Tintin.

 

Descoperirea murală coincide cu anul centenarului naşterii lui Hergé, an în care Steven Spielberg şi Peter Jackson plănuiesc să aducă aventurile lui Tintin pe marele ecran.

 

Articol preluat de pe www.scout.org şi tradus de Mircea Ciobanu