„Pajistea sperantelor”

Publicat pe de scout.ro


„Pajiştea speranţelor”

Duminică, 16 martie 2008, a avut loc prima întâlnire dintr-o primă serie de trei, dintre 10 cercetaşi, membri ai Centrului Local Dimancescu şi 12 beneficiari (tineri seropozitivi, instituţionalizaţi) şi voluntari ai fundaţiei Chance for Life. Un proiect în care cercetaşii îşi propun pe de o parte să îi ajute pe aceşti tineri atât de încercaţi de viaţă să se simtă acceptaţi şi integraţi în societatea în care trăiesc iar pe de altă parte să le ofere ocazia de a se implica în activităţi interesante, pe care nu le desfăşoară în mod obişnuit şi prin care să îşi dezvolte o serie de abilităţi.

Această primă întâlnire a avut loc în Parcul Tineretului, pe o pajişte, unde timp de patru ore tinerii din cele două grupuri au avut ocazia să se cunoască, desfăşurând împreună diverse activităţi.

Programul a fost format din două sesiuni de jocuri (de cunoaştere, de creativitate, de atenţie şi de mişcare) cu o pauză de picnic între ele iar la final s-au cântat cântece acompaniate de o chitară. A fost foarte interesant cât de repede s-a trecut de acea distanţă care există de obicei între persoanele care nu se cunosc. În aer plutea bună dispoziţie şi era clar că oamenii se simt foarte bine împreună. Tinerii de la Chance for Life ne-au uimit cu felul lor deschis de a fi, cu entuziasmul cu care s-au implicat în jocurile propuse şi nu în ultimul rând cu fantezia şi creativitatea de care au dat dovadă.

Aşteptăm cu nerăbdare următoarea întâlnire!

Cipriana Serbu – Coordonator proiect