100 de ani de cercetasie in muzica

Publicat pe de scout.ro

„Marea Aventura"("The Great Adventure") compusa de Rodney Newton este o simfonie comandata special pentru a celebra 100 de ani de cercetasie. Aceasta a fost posibil datorita unei sponsorizari din partea Heritage Lottery Fund.


Premiera mondiala a avut loc in sala Haden Freeman din Royal Northern College of Music din Manchester pe 27 octombrie 2007.


Piesa a fost cantata de membrii "National Scout and Guide Symphony Orchestra"(NSGSO) si membrii „2nd Rossendale Scout Group Band". Cei 100 de muzicanti au fost dirijati de insusi compozitorul operei.


Simfonia acopera atat inceputurile cercetasiei de pe insula Brownsea din 1907 si carierea militara a lui Baden-Powell cat si multe dintre melodiile facute faimoase de Ralph Reader.
Derek Jackson, organizatorul NSGSO, a declarat: „Simfonia reflecta cei 100 de ani gloriosi ai cercetasiei. Este o opera minunata si induiosatoare. Am fost foarte norocosi sa putem angaja un asemenea compozitor talentat."


O parte a simfoniei a fost cantata din nou pe O2 Arena, pe 24 noiembrie cand cercetasii au pus in scena extrevagantul „LIVE 07" cu o distributie de 3000 de membri ai organizatiei.


Bogdan Pater

 

Melodiile pot fi descarcate de la adresa  https://scout.ro/docs/the_great_adventure_-_rodney_newton.zip