Fundraising training

Publicat pe de scout.ro

În perioada 7-9 noiembrie, la Buşteni, a avut loc stagiul de formare "Metode de fundraising pentru susţinerea activităţilor centrului local" organizat de ONCR, şi finanţat parţial de European Scout Foundation – Programul Friends of Scouting.

În ciuda acestui titlu de lungimea listei pentru Moş Crăciun, activitatea a reuşit cu succes să unească şi să împrietenească 10 participanţi ai mai multor centre locale din ţară. Pe parcursul sesiunilor aparent fără sfârşit, ei şi-au însuşit informaţii utile în privinţa aplicării unor metode gen campania 2%, procedurile pentru obţinerea sponsorizărilor, abordarea unui potenţial sponsor etc.

Sfidând cu îndârjire “insignifiantul” factor numit “frig”, cercetaşii prezenţi au inventat şi prezentat în detaliu zeci şi zeci de idei noi de modalităţi prin care un centru local îşi poate finanţa singur activităţile, cu un efort mai mic şi un profit mai mare. De asemenea, ei au avut parte şi de o mică instruire în privinţa prezentării cercetăşiei şi a unor concepte de marketing.

A avut oare acest stagiu un efect pozitiv asupra participanţilor? Răspunsul se regăseşte şi în evaluarea finală. Printre puţinele bilete lipite la categoria “Ce nu a fost bine?”, majoritatea nici nu erau legate de latura cognitivă: “A fost frrriiiig !”

Patriciu Enăşel, CL “Fericitul Ieremia” Bacău